HRVATSKI "NACIONAL" SE POZVAO NA IZVOR IZ MINISTARSTVA ODBRANE: "Dron je ukrajinski, bomba je bila namijenjena Rusima!"

Isti izvor Nacionalu je otkrio da je izvjesno kako se bespilotna letjelica otela kontroli te je umjesto na ruskim položajima u Ukrajini završila u Zagrebu, gdje je pala kada je ostala bez goriva.

  • Regija

  • 15. Mar. 2022  15. Mar. 2022

  • 1

"Nacional" je jutros objavio, pozivajući se na izvor blizak MORH-u, da je utvrđeno da dron koji se koncem prošle sedmice srušio u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu pripada ukrajinskim vojnim snagama te da je imao bombu koja je bila namijenjena za aktivaciju na ruskim položajima u Ukrajini.

Isti izvor Nacionalu je otkrio da je izvjesno kako se bespilotna letjelica otela kontroli te je umjesto na ruskim položajima u Ukrajini završila u Zagrebu, gdje je pala kada je ostala bez goriva.

Ostaje nepoznato je li se letjelica otela kontroli zbog ljudske pogreške ili je došlo do tehničke greške na letjelici, zbog koje je i završila u Zagrebu.

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da je na bespilotnoj letjelici koja je pala u Zagrebu bio eksploziv, neka vrsta bombe, a da se daljnjom istragom želi utvrditi ko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj te je li riječ o pogrešci, sabotaži ili namjeri.

Predsjednik vlade i HDZ-a je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a novinarima rekao kako je tačno ono što je kazao ministar odbrane Mario Banožić. Na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se tačno koja, rekao je premijer.

"Danas smo održali sastanak sa svim nadležnim tijelima koja zajednički provode izvide i istragu o tome što se dogodilo. Dobili smo prve inicijalne informacije o kakvoj se vrsti vojnog drona radi. Kako bismo informirali javnost, želim reći -  da, točno je ovo što je kazao ministar Banožić, na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se točno koja."

Premijer je istaknuo kako je "sve što smo čuli u eteru, koji su brojni stručnjaci do sada objavljivali krivo".

"Ono što je točno jest da je na njoj bilo eksploziva. Ono što je dobro, da se nije dogodila nikakva teža posljedica, da nije bilo žrtava", naglasio je.

Daljnjom istragom želi se utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj.

"Možemo konstatirati da temeljem daljnjeg tijeka istrage želimo utvrditi tko je i na koji način lansirao projektil prema Hrvatskoj. Je li riječ o pogrešci, sabotaži ili namjeri? To su pitanja na koja nemamo odgovor, a tražimo ih zajedno s partnerima i saveznicima, s drugim zemljama preko čijeg teritorija je ova letjelica prošla", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...