EVO GDJE JE MILOŠEVIĆEV SIN: Nakon što mu je otac svrgnut, on je u par sati pobjegao iz zemlje...

Miloševićev sin žario je i palio Srbijom i Jugoslavijom devedesetih godina prošlog stoljeća, dok je njegov otac Slobodan Milošević bio predsjednik Srbije. Marko je pobjegao iz zemlje nekoliko sati pošto je Milošević svrgnut, 5. oktobra 2000. godine.

  • Regija

  • 16. Mar. 2022  16. Mar. 2022

  • 3

Otkako je s majkom Mirjanom Milošević, koja preminula prije dvije godine, otišao u Rusiju, o sinu nekadašnjeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, Marku Miloševiću, ne zna se mnogo. Prema saznanjima ruskog portala “Sugovornik” Marko ima rusko državljanstvo i u vezi je (prema podacima iz prošle godine) s kćerkom nekadašnjeg predsjednika ruskog Ustavnog suda.

Ruski portal navodi kako je srpska štampa pisala da Marko navodno vodi nekoliko noćnih klubova u ruskoj prijestolnici.

Milošević je ruski državljanin barem od 2014. godine, kada mu je izdan ruski pasoš. I dalje je ostao vjeran svojoj velikoj ljubavi – automobilima i motorima. Kako tvrde, sin bivšeg predsjednika Jugoslavije posjeduje dva motora – Harley-Davidson i Hondu CBR600F.

Sin Slobodana Miloševića prvo je živio u blizini stanice metroa, a stan je u to vrijeme pripadao njegovoj djevojci Irini Baglaj, koja također posjeduje nekretnine u jednom elitnom vikend naselju.

Miloševićev poslovni partner je Igor Tarasenko, koji preko svoje druge firme zarađuje na javnim nabavkama. Njegova firma “Trade Motors doo” pruža usluge održavanja vozila poduzećima u gradskom okrugu.

Podsjećamo, Miloševićev sin žario je i palio Srbijom i Jugoslavijom devedesetih godina prošlog stoljeća, dok je njegov otac Slobodan Milošević bio predsjednik Srbije. Marko je pobjegao iz zemlje nekoliko sati pošto je Milošević svrgnut, 5. oktobra 2000. godine. Oduvijek je poznat kao zaljubljenik u automobilističke utrke i po ‘mafijaškom stilu života’ te druženju s viđenijim pripadnicima srbijanskog podzemlja.

Tako je Marko bio optužen i za premlaćivanje trojice članova Otpora, pokreta koji je organizirao demonstracije protiv Miloševića uoči njegova svrgavanja. Za to su ga teretili zajedno s nekolicinom njegovih zaštitara, no u pravosudnoj parnici slučaj je naposljetku otišao u zastaru 2012. godine, a Milošević se nikada nije pojavio na sudu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...