„GDE SI, BRATKO, PRIJATELJU MOJ…“: Uhapšeni bivši premijer Bugarske Borisov, veliki je prijatelj Vučiću, pogledajte kako ga je predsjednik Srbije častio…

Borisov je svom prijatelju Vučiću poklonio i sliku na kojoj ovjekovječen trenutak sa otvaranja radova na izgradnji Balkanskog toka, a glavni akteri slike su Vučić i on.

  • Regija

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 4

Bivši premijer Bugarske i veliki Vučićev prijatelj Bojko Borisov uhapšen je zbog zloupotrebe sredstava Evropske unije, javljaju bugarski mediji. Ova vijest je zasigurno teško pala predsjedniku Srbije, koji proteklih godina nije krio da je veoma blizak sa nekadašnjim prvim čovjekom bugarske vlade.

Evo kako je Aleksandar Vučić pričao o Borisovu:

"Sad se nalazimo zahvaljujući našem prijatelju Bojku Borisovu u helikopteru, prošli smo Slivnicu idemo ka Dragomanu da vidimo kako se radi magistrala, autoput prema Srbiji i do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća trebalo to da završe i onda imamo od Beograda do Sofije, ali i do Burgasa i do Istanbula autoput", napisao je Vučić na Instagramu tokom obilaska plinovoda Balkanski tok u Bugarskoj.

Vučić je bio toliko oduševljen Borisovim da je okačio čak devet objava iz Bugarske na svom Instagram profilu.

"Veoma sam ponosan i iskreno srećan što mi je Bojko Borisov omogućio da posetim Veliko Trnovo, ovo sveto mesto, i kada vidim kako naša bugarska braća čuvaju sećanje na Svetog Savu, to je za nas ne samo dokaz prijateljstva i bratske ljubavi, već i posvećenosti unapređenju odnosa", napisao je Vučić u jednoj od objava.

Da je Borisov Vučićev "dragi prijatelj", svjedoči i to da nije propuštao priliku da na svom Instagramu podijeli fotografiju sa bivšim premijerom Bugarske, uz srdačan opis.

"Sa dragim prijateljem Bojkom Borisovim razgovarao sam pred početak Samita šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije (EPP) o ekonomskoj saradnji i zajedničkim infrastrukturnim projektima od značaja za obe zemlje, uključujući autoput od Sofije do srpsko-bugarske granice, gasovod Balkanski tok i budućim vidovima saradnje", napisao je Vučić dok se nalazio u Ljubljani, u oktobru prošle godine.

U 2019. godini Vučić je dočekao Borisova kod tunela Bancarevo na autoputu dionice istočnog kraka Koridora 10, gdje su zajedno svečano otvorili daj dio Koridora 10, a režimski medij Alo je tada napisao da su Borisov i Vučić "veliki prijatelji".

"Gde si, bratko, dobrodošao", tim riječima je Vučić pozdravio Borisova.

Koliko je predsedniku Srbije bio važan odnos sa Borisovim, svjedoči i to da ga je 2019. godine odlikovao Sretenjskim ordenom, za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između dvije zemlje.


Borisov je svom prijatelju Vučiću poklonio i sliku na kojoj ovjekovječen trenutak sa otvaranja radova na izgradnji Balkanskog toka, a glavni akteri slike su Vučić i on.

Očito da su Vučić i bivši bugarski premijer izuzetno slični, pa je iz te sličnosti izraslo duboko prijateljstvo, ali ostaje da se vidi da li će Vučić pružiti poruku podrške svom prijatelju, sada kada je uhapšen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...