NJEMAČKI "BILD" PITA: Zašto ruski zvaničnici iz Moskve lete za Ural i Sibir, lokacije gdje su podzemna skloništa?

U uralskoj regiji Rusija ima bunkere i velika skloništa predviđene za vladine dužnosnike. Ta skloništa pružaju zaštitu do najrazornijih oružja, pa i nuklearnog zračenja.

  • Svijet

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 2

U Rusiji se, barem tako tvrde zapadni mediji, dešavaju neke zabrinjavajuće stvari.

Naime, njemački Bild piše o vrlo neobičnim aktivnostima u ruskom zračnom prostoru, prenosi Jutarnji list. Navodno je u toku iznenadna evakuacija utjecajnih i imućnih Rusa iz Moskve i pojedinih drugih velikih gradova. Najmanje tri aviona ruskih oligarha odletjela su u srijedu s moskovskog aerodroma Vnukovo te sletjeli u Dubai, a internet-stranica Flightradar zabilježila ih je u preletu preko Irana.

Istovremeno, iz nepoznatog razloga neko je (čini se ruska vlada) organizirala letove prema Uralu i Sibiru (Ufa, Novosibirsk, Tjumenj). U uralskoj regiji Rusija ima bunkere i velika skloništa predviđene za vladine dužnosnike. Ta skloništa pružaju zaštitu do najrazornijih oružja, pa i nuklearnog zračenja. U Bildu naglašavaju kako je u ovom trenutku nejasno zbog čega visoki ruski dužnosnici napuštaju glavni grad Rusije. Moguće je, špekulira Bild, da se radi o pokušaju Rusa da zbune te tako uznemire Zapad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...