BENJAMINA KARIĆ PRISJETILA SE REINTEGRACIJE GRBAVICE: Gradonačelnica Sarajeva podijelila svoju fotografiju iz rata

Na fotografiji Benjamina nasmijana vozi dječji bicikl dok se oko nje jasno vide ruševine zgrada i spaljeni automobili.

  • Društvo

  • 19. Mar. 2022  19. Mar. 2022

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prisjetila se na svom Facebook profilu reintegracije Grbavice te je podijelila svoju fotografiju koja je nastala u tom trenutku.

“Na današnji dan, 1996. godine izvršena je reintegracija jednog od najvećih sarajevskih naselja - Grbavice, koja je pod okupacijom agresora bila pune četiri godine. Sa porodicom sam reintegraciju dočekala u zgradi Loris koja je bila prva linija. Djelić moje dječije radosti zabilježio je komšija i poznati fotograf, Toše Mitaševski”, napisala je Karić.

Na fotografiji Benjamina nasmijana vozi dječji bicikl dok se oko nje jasno vide ruševine zgrada i spaljeni automobili.

“Neka nikada više rat ne skine osmijeh sa lica niti jednom djetetu na svijetu”, poručila je uz objavu koja je u samo nekoliko minuta pokupila preko hiljadu lajkova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...