DRAMA U NOVOM SADU: Navijači u centru grada uzvikivali parole podrške Putinu i Rusiji, klicali Krimu i Kosovu, pokušali da skinu zastavu Ukrajine sa zgrade LSV-a, intervenirala policija...

Sve vrijeme šetnje pratila ih je policija, koja je i intervenirala na Trgu mladenaca, jer su pokušali da priđu prostorijama Lige, na kojima visi ukrajinska zastava.

  • Regija

  • 20. Mar. 2022  

  • 4

Grupa navijača na proruskom skupu pokušala je sinoć da priđe zgradi u kojoj se nalaze prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, na kojoj visi zastava Ukrajine.

Prema informacijama Nove.rs, policija je u opremi za razbijanje demonstracija postavila kordon i odgurala grupu od nekoliko desetina mladića koji su uzvikivali pogrdne parole na račun LSV-a i lidera te stranke Nenada Čanka.

U pitanju je bio neprijavljen skup koji je navodno počeo nakon utakmice Vojvodina – Čukarički, kada se grupa navijača odvojila i, ulicom Žarka Zrenjanina, došla do Trga slobode i potom do Trga mladenaca.

Nosili su zastave Srbije i Rusije, crno-žuto-bijelu zastavu carske Rusije i transparent "Braća zauvijek". Uzvikivali su parole podrške predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, Rusiji, klicali Krimu i Kosovu i uzvikivali šovinističke i nacionalističke parole. Navijači su na Trgu slobode bili nekoliko minuta tokom kojih su upalili i nekoliko baklji.

Sve vrijeme šetnje pratila ih je policija, koja je i intervenirala na Trgu mladenaca, jer su pokušali da priđu prostorijama Lige, na kojima visi ukrajinska zastava.

Iako je bilo manjeg guranja sa kordonom, policija nije upotrijebila silu ili nekog privela, nego je samo odgurala grupu koja se potom i razišla.

Nakon incidenta oglasio se i Nenad Čanak proslijedivši nekoliko objava na Twiteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...