ŠOKANTNO SVJEDOČANSTVO MONSTRUMA VELJKA BELIVUKA: „Nisam klošar kao Vučić, radili smo po njegovom nalogu…“

Belivuk, koji kao optuženi ima pravo da se brani lažima, govorio je o svom odnosu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, za koga je rekao da mu je „udario na porodicu“.

  • Regija

  • 20. Mar. 2022  

  • 3

Vođa kriminalne grupe, kojoj se na teret stavljaju brutalna krivična djela, uključujući sedam ubistava, Veljko Belivuk, rekao je pred tužiocem, 07. februara, da je radio za državu i po nalozima predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Belivuk je iznio odbranu povodom proširenja istrage za još dva ubistva – likvidacije Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Kako portal Nova.rs ekskluzivno saznaje, on je tom prilikom negirao ubistva, rekavši da je navijačka grupa „Principi“ nastala za potrebe i po nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom se osvrnuo na zabavu u „Grafičaru“, na kojoj je predsjednik Srbije s navijačima pjevao pesmu „A sad, adio“.

Belivuk, koji kao optuženi ima pravo da se brani lažima, govorio je o svom odnosu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, za koga je rekao da mu je „udario na porodicu“.

-Da se malo više neko ljudski ponašao, da nije dirao porodicu ko što ja nikome nisam dirao porodicu, možda bi drugačije bilo. Ima ona stara srpska što kaže: "Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje", ja se uopšte ne smejem, ja to čuvam za kraj, pa ću uz onu pesmu: "A sad adio", kao što je meni Vučić pevao u restoranu "Grafičar" za proslavu rođendana čijeg, ne moram da navodim, nisam klošar ko on, pa ću ja da pevam svima onima koji su mi radili o glavi", poručio je on na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) 7. februara 2022. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...