DODIKOV GLASNOGOVORNIK "PROMIJENIO" ŠEFA: "Neka Bošnjaci biraju svog člana Predsjedništva, a neka ne brinu o srpskom i hrvatskom..."

"Glavni saradnici Izetbegovića i političkog Sarajeva u ovom projektu rušenja dejtonske strukture BiH upravo su Željko Komšić i predstavnici opozicije iz Republike Srpske", kazao je Kovačević.

  • Mini market

  • 20. Mar. 2022  

  • 4

"Teza Bakira Izetbegovića i političkog Sarajeva da je potrebno onemogućiti, kako oni kažu, dvojac Milorad Dodik i Dragan Čović u Predsjedništvu BiH, samo je još jedna u nizu direktnih potvrda da Bošnjaci nikada nisu prihvatili Dejton i dejtonski ustroj BiH", izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Suština Dejtonskog sporazuma, njegov duh, upravo je u tome da konstitutivni narodi u BiH sami biraju svoje predstavnike, kao i da posjeduju političke mehanizme zaštite kojima će spriječiti donošenje negativnih odluka po njihov narod", kaže Kovačević i nastavlja:

"To bi trebalo značiti da je, kada je u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH, jedino što se Bošnjaka ni na koji način ne tiče i na šta ne bi trebali imati nikakav uticaj, to koji će Srbin i Hrvat biti članovi Predsjedništva. Dakle, da li će to biti upravo Dodik i Čović, pitanje je samo za Srbe i za Hrvate, a nikako ne za Izetbegovića i takozvane građane, političke Bošnjake", kazao je on.

"Činjenica da se ni Srbi ni Hrvati nikada nisu miješali u izbor bošnjačkih političkih predstavnika, za razliku od Bošnjaka koji su umjesto Hrvata već tri puta izabrali sebi još jednog člana Predsjedništva i koji, isto tako, pokušavaju značajno uticati i na izbor srpskog člana Predsjedništva.

Glavni saradnici Izetbegovića i političkog Sarajeva u ovom projektu rušenja dejtonske strukture BiH upravo su Željko Komšić i predstavnici opozicije iz Republike Srpske, koji za uslugu ignorisanja i narušavanja srpske i hrvatske demokratske većine, zauzvrat dobijaju npr. pozicije u Centralnoj izbornoj komisiji i značajan kapital na izborima za člana Predsjedništva BiH", kazao je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...