KATALONSKA RAPSODIJA USRED MADRIDA: Pogledajte kako je moćna Barcelona osramotila skupe zvijezde Reala i nanijela im jedan od najtežih poraza ikada (VIDEO)

Mogla je Barcelonina pobjeda biti i uvjerljivija, ali je Thibaut Courtois uspio spasiti svoju ekipu prave rezultatske katastrofe.

  • Sport

  • 21. Mar. 2022  21. Mar. 2022

  • 0

Fudbaleri Barcelone ostvarili su jednu od najuvjerljivijih pobjeda u 249. španskom El Clasicu savladavši Real Madrid na njegovom Santiago Bernabeuu sa 4-0 (2-0).

Dvaput je Realovu mrežu zatresao Pierre-Emerick Aubameyang (29, 53), a po jednom Ronald Araujo (38) i Ferran Torres (47).

Real je prvi zaprijetio u 7. minuti, kad je Federico Valverde iskosa s lijeve strane pucao u suprotan ugao, ali je Marc-Andre ter Stegen odličnom reakcijom obranio taj udarac.

Barcelona je odgovorila u 12. minuti, kad je nakon prodora po lijevoj strani Pierre-Emerick Aubameyang primio loptu na pet metara, ali je pucao po sredini gola, što je Thibaut Courtois odbranio, a u nastavku akcije s desne je strane suprotne rašlje gađao Ousmane Dembele, što je belgijski vratar još jednom skinuo.

U potpunoj inicijativi Xavijeve ekipe još je dvaput Ferran Torres zaprijetio u 18. i 24. minuti, ali je jednom lopta prohujala pokraj gola, a drugi put je Casemiro bio dobar u bloku.

No u 29. minuti je pala Realova odbrana. Po desnoj strani se sjurio Dembele, uputio rezantan centaršut na visinu peterca, gdje se Aubameyang ubacio ispred svog čuvara i glavom pogodio donji desni ugao Realovih vrata.

Aubameyang je imao priliku i u 35. minuti, ali je Courtois uspio odbraniti njegov udarac iz kaznenog prostora. Tri minute poslije Belgijac je još jednom svladan. Dembele je izveo udarac iz ugla, a najviši u skoku bio je Ronald Araujo i sa pet metara glavom poslao loptu u mrežu za 2-0.

Carlo Ancelotti je u poluvremenu pokušao osvježiti svoju ekipu uvođenjem Camavinge i Mariana Diaza i promjenom formacije, ali je već u prvoj minuti Ferran Torres izbio sam pred Courtoisa, ali je promašio vrata. Minutu poslije nije mogao promašiti. Sve mu je pripremio Aubameyang sjajnim dodavanjem petom, a Torres je pogodio za 3-0.

Samo pet minuta poslije Thibaut Courtois je svladan po četvrti put. Torres i Aubameyang su zamijenili uloge. Gabonac je izbjegao zaleđe, dobio odličnu loptu i majstorski prebacio vratara Reala. No pomoćni sudac je podigao zastavicu označivši zaleđe. Nakon provjere, VAR je presudio da je pogodak bio postignut iz dopuštene pozicije.

Realovi fudbaleri su se bunili da su bili ometeni podizanjem zastavice Munuerinog pomoćnika, ali glavni sudac je samo četvrti put pokazao na centar.

Mogla je Barcelonina pobjeda biti i uvjerljivija, ali je Thibaut Courtois uspio spasiti svoju ekipu prave rezultatske katastrofe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...