OŠTAR ODGOVOR ELMEDINA KONAKOVIĆA: "To su laži, šutio sam o zastrašujućim prijedlozima koje je Bakir Izetbegović iznosio na pregovorima, a Denis Zvizdić spašavao…

"Čuo sam se nakon gostovanja sa kolegama, pitao šta su čuli i vidjeli, i naravno svi su potvrdili da to nije istina", poručio je Konaković.

  • Politika

  • 21. Mar. 2022  21. Mar. 2022

  • 13

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se nakon optužbi koje je na njegov račun izrekao njegov bivši stranački šef Bakir Izetbegović.

"Bakir Izetbegović na FTV večeras govoreći o pregovorima u prvi plan ističe informaciju da sam samo ja podržao jedan od prijedloga koji odgovara HDZ-u. Kaže i da kolege Ogrešević i Radončić nisu bile za te prijedloge, a da je Čović bio zadovoljan mojim ponašanjem. Čović i ja za, ostali protiv", poručio je Konaković, te nastavio:

"Kad neko ko sebe smatra liderom, slaže nešto čemu svjedoči dvadesetak ljudi, nešto što se lako provjeri, postavlja se pitanje zašto to radi? Čuo sam se nakon gostovanja sa kolegama, pitao šta su čuli i vidjeli, i naravno svi su potvrdili da to nije istina.

Dakle zašto to radi?

Zašto od pregovora koji su za državu važni Bakir pravi kampanju i napada lažima političke oponente? I naravno, napada one koje smatra najjačim takmacima. Gostovat ću na nekoliko medija ovih dana, pojavit će se u medijima i kolege, govorit će o pregovorima i naravno reći će istinu.

Šta će nakon toga reći Bakir?

Hoće li pojasniti zašto je lagao?

Nijedan detalj sa pregovora nisam iznio, čak ni one zastrašujuće o nekim prijedlozima koje je Bakir Izetbegović iznosio, a Denis Zvizdić spašavao. I to sve pred svjedocima. Ne iznosim jer je važniji pokušaj da se stanje u BiH stabilizuje i popravi.

To stranačko/tetkasto ponašanje ne može donijeti napredak, to su sitni interesi. Nakon njegovog gostovanja botovi i režimski mediji u dogovorenom pravcu djelovanja ispaljuju iste floskule. U Mostaru viđeno, na još nekim mjestima, stranka važnija od države ima isti koncept.

Samo što mi nismo vijećnici iz Mostara koji treba da preuzmu krivicu za SDA marifetluke. Mi ne laži odgovaramo snažnije istinom. A mi, za razliku od drugih, znamo da se spustimo i u to blato laži, da se ukaljamo, ali i obračunamo. Na kraju, u odgovoru zašto nije bilo dogovora, kaže da on misli da treba postići dogovor, ali je narod nervozan.

Istinski lider bi stao pred svoj narod, smirio ga i objasnio zašto treba riješiti problem. Istinskom bi lideru narod povjerovao. A istinski lideri ne lažu", poručio je na kraju Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...