ANALIZA EROLA AVDOVIĆA: Neki političari u Bosni i Hercegovini su do te mjere „znalci“ da vjeruju…

Erol Avdović često na Twitteru analizira političku situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, a „Slobodna Bosna“ je izdvojila nekoliko njegovih reakcija na Twitteru vezanih za aktuelne političke događaje.

  • Mini market

  • 22. Mar. 2022  22. Mar. 2022

  • 0

Bh. novinar Erol Avdović dugogodišnji je dopisnik iz Ujedinjenih naroda u New Yorku, odakle pokriva i politička zbivanja u SAD-u.

Erol Avdović često na Twitteru analizira političku situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, a „Slobodna Bosna“ je izdvojila nekoliko njegovih reakcija na Twitteru vezanih za aktuelne političke događaje.

"Za nevjerovati: Hrvatskoj poslali sovjetsko raketno smeće s porukom - dron u centar Zagreba, ambasador Kalabuhov joj otvoreno prijeti kao slijedećoj meti - a Plenković o izbornom zakonu u BiH. Čak i kad je jasno da to ne zbližava Bosance i Hrvate, ako je to već modus Andreja Plenkovića."

"Kladim se ipak da Grlić Radman neće više kucati na vrata Sergeja Lavrova da preko Moskve progura hercegovački izborni zakon u BiH. Na drugim mjestima će vjerojatno reći još po koju. Ali džaba izbori u listopadu."

"Neki političari u BiH su do te mjere veliki (samomuišljeni) 'znalci' međunarodne politike da vjeruju kako je dodvoravanje trajna zaštitna mjera za njihovo neznanje. Na Zapadu takve ne shvataju ozbiljno ali je tačno da ih koriste dok se ne potroše. Marginalizirati ih čim prije."

"Isto važi i za neke 'novinare', one koje nazove neki političar ili domaći ambasador i oni odmah sastave hvalospjev o njihovom liku i djelu. Dosta više - prozaično je i patetično i štetno iznad svega."

"Sumnja i skepticizam u politici su često potrebni pancir, jer vam često pucaju u leđa. Posebno kad je riječ o Balkanu, ma gdje se o njemu govorilo - tu još ordiniraju politički servisi umjesto objektivnog izvještavanja", poručio je Avdović

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...