TEGELTIJA SA KOMANDANTOM EUFOR-a: "Građani u RS su zabrinuti zbog prisustva vaših oklopnih vozila"

Komandant EUFOR-a je tom prilikom informisao predsjedavajućeg Tegeltiju o aktivnostima koje EUFOR provodi u BiH.

  • Vijesti

  • 22. Mar. 2022  22. Mar. 2022

  • 4

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je danas u posjetu komandanta EUFOR-a general-majora Antona Wesselya s kojim je razgovarao o aktuelnim temama u BiH i regionu u kontekstu sigurnosnih izazova.

Komandant EUFOR-a je tom prilikom informisao predsjedavajućeg Tegeltiju o aktivnostima koje EUFOR provodi u BiH.

Tegeltija je tokom razgovora prenio komandantu Wesselyu poruke građana koji su izrazili zabrinutost zbog povećanog prisustva uniformisanih pripadnika EUFOR-a na lokacijama na kojima boravi najmlađa populacija stanovništva, kao što su dječja igrališta, upozorivši da takav izbor lokacija izaziva uznemirenost građana svih lokalnih zajednica.

Komandant Wessely upoznao je predsjedavajućeg Tegeltiju da EUFOR, kroz pojačanu vidljivost svojih pripadnika na ulicama lokalnih zajednica, želi da pruži građanima BiH dodatnu garanciju i sigurnost, naglasivši da će ubuduće pažljivije birati lokacije koje će pripadnici EUFOR-a obilaziti, te o njima prije samog obilaska obavještavati i lokalne vlasti.

Sagovornici su zajednički ocijenili da je sigurnosna situacija u BiH stabilna, te ukazali na potrebu veće saradnje i razmijene informacija svih relevantnih sigurnosnih institucija na očuvanju mira i stabilnosti u državi i regionu, saopćeno je iz VM BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...