RADONČIĆ LJUT NA NIKŠIĆA: "Odbio se pridružiti Konakoviću, nema više podršku SBB-a!" (VIDEO)

Lider SBB-a u je u programu kantonalne televizije TVSA otkrio da je došlo do promjene raspoloženja prema Nerminu Nikšiću uslijed njegovog odnosa prema pregovorima o izbornoj reformi u BiH.

  • Mini market

  • 24. Mar. 2022  24. Mar. 2022

  • 4

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić poručio je u emisiji "Polis" Televizije Sarajevo da je upitna podrška SBB-a Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP-a u pogledu kandidature za člana Predsjedništva BiH, zbog toga što je Nikšić odbio da se pridruži Elmedinu Konakoviću tokom posljednjih pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH.

"Ja sam dao punu izjavu da je SBB spreman da podrži kandidaturu (za člana Predsjedništva BiH) gospodina Nikšića ako ga podrži Trojka. Nakon ovog njegovog ponašanja oko pregovora sa hrvatskim strankama, gdje nije htio da se pridruži svom koalicionom partneru - pustite sad Izetbegovića i mene - mi ćemo dobro razmisliti da li je preporuka da se vi kao lider opozicije izmaknete iz nekih pregovora, i samo javno komentarišete", rekao je Radončić.

Podsjetio je da je nakon propasti pregovora u Neumu, on organizovao nove u Sarajevu.

"Ja sam veoma ponosan da u Neumu, kad su propali pregovori, da sam inicirao sam, i zamolio strance - hajde mi ćemo sami probati - evo predlažem da mi se Konaković pridruži da napravimo novu turu pregovora", podsjetio je Radončić.

Dodao je da će SBB preispitati svoju odluku kada je riječ o podršci Nikšiću.

"Imali smo Kongres, imamo sad svoj Glavni odbor, imamo svoje novo Predsjedništvo. Ne znam da li će se sada SBB uopće odlučiti u ovom novom kontekstu da podrži bilo koga ili ćemo imat svog kandidata. Imamo mnogo mladih i uspješnih ljudi i mislim da nijedna opcija nije isključena", kazao je Radončić. 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...