BORRELL OTKRIO PUTINOVE STVARNE NAMJERE: "Tek kada to uradi, htjet će ući u ozbiljne pregovore"

"Evropska unija i njeni saveznici nastavit će pomagati ukrajinskoj vojsci", kazao je Borrell.

  • Svijet

  • 24. Mar. 2022  24. Mar. 2022

  • 0

Rusku vladu trenutno ne zanimaju pregovori o prekidu vatre u Ukrajini jer njena vojska nije postigla sve vojne ciljeve, kazao je šef diplomatije Ebropske unije Josep Borrell u četvrtak.

"Rusija trenutno ne želi sjesti i porazgovarati, već želi okupirati teritorij. Želi opkoliti obalu do granice s Moldavijom te onemogućiti Ukrajini izlaz na more. Tek kad zauzme snažnu poziciju htjet će ući u ozbiljne pregovore", kazao je Borrell u intervjuu sa španskom televizijom TVE.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je u Ukrajinu vojsku pod izgovorom da se radi o "posebnoj vojnoj operaciji" kojoj je svrha demilitarizacija i "denacifikacija" Ukrajine. Ukrajina i Zapad tvrde da je Putin bez povoda započeo nasilni rat.

"Evropska unija i njeni saveznici nastavit će pomagati ukrajinskoj vojsci", kazao je Borrell.

"To je važno jer je idućih 15 dana presudno", kazao je, te dodao da će otpor Ukrajinaca ući u historiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...