HAOS U BRČKOM: Potukli se bivši ministar i nekadašnji šef policije Republike Srpske!?

"O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Brčko distrikta pod čijim nadzorom se vrši uviđaj", dodala je Hukičević.

  • Mini market

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 6

U restoranu u Brčkom sinoć je došlo do tuče u kojoj su učestvovali nekadašnji ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, te nekadašnji šef policije Brčko distriktra Goran Lujić, saznaje UNA.

Tuča je izbila oko 18.20 sati, a navodno je bilo i povrijeđenih. Intervenirala je i policija.

Dževida Hukičević, glasnogovornica policije Brčko distrikta, potvrdila je za UNU da su zaprimili prijavu i da se na predmetu radi.

"G. L. je prijavio policiji da ga je u ugostiteljskom objektu fizički napao Đ. P, nakon čega se udaljio s lica mjesta. Nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti", rekla je Hukičević.

Ona nije mogla da kaže da li je bilo ko uhapšen.

"O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Brčko distrikta pod čijim nadzorom se vrši uviđaj", dodala je Hukičević.

Popović je aktuelni poslanik Narodne partije RS-a u Skupštini Brčko distrikta. Ranije je radio u MUP-u RS-a, a bio je komandir više policijskih stanica, kao i direktor RiTE Ugljevike. S druge strane, Lujić se dovodio u vezu s nekoliko afera u brčanskoj policiji i pravosnažno je osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog protivzakonitog posredovanja i falsifikovanja isprave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...