PREDSJEDNIK TURSKE ERDOGAN: "Danas ću razgovarati sa Zelenskim, a sa Putinom..."

Govorio je o odnosima Turske i Izraela, te kazao kako pitanje prirodnog gasa može doći u prvi plan kao jedan od najvažnijih koraka koje možemo zajedno poduzeti u bilateralnim odnosima​​​​​​​

  • Vijesti

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 1

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako će tokom dana razgovarati s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, a tokom vikenda i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

„Danas ću razgovarati sa Zelenskim. Sa Putinom je planiran razgovor za vikend ili početkom naredne sedmice. Razmatrat ćemo teme sa NATO samita“, rekao je Erdogan, odgovarajući na pitanja novinara u avionu po povratku sa Samita NATO-a u Briselu.

Erdogan se dotakao ranijih izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, a u vezi s njegovim učešćem na Samitu NATO-a u Briselu:

”Ipak, NATO nije klinički mrtav. To je bila vrlo nesretna izjava. Macron je sada među najaktivnijim liderima u NATO-u.“

Govorio je o odnosima Turske i Izraela, te kazao kako pitanje prirodnog gasa može doći u prvi plan kao jedan od najvažnijih koraka koje možemo zajedno poduzeti u bilateralnim odnosima​​​​​​​

Prokomentarisao je i povlačenje kompanija sa ruskog tržišta.

„Mnoge svjetske marke, grupacije se povlače iz Rusije, ne samo firme iz SAD-a. Naravno da su naša vrata otvorena onima koje dođu u Turkiye“, rekao je Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...