UBICU IZ PLOČA DOVELI PRED ISTRAŽNOG SUDIJU: Biće mu određen jednomjesečni pritvor

Istražni sudac trebao bi mu izreći jednomjesečni istražni pritvor.

  • Hronika

  • 26. Mar. 2022  

  • 0

Ubica iz Ploča, koji je ubio brata i 16-godišnjaka na putu do škole, doveden je pred istražnog suca u Dubrovniku, piše Index.hr.

Podsjetimo, u Pločama se jučer dogodilo dvostruko ubistvo, a policija je u Opuzenu ubrzo uhapsila muškarca kojeg se sumnjiči da je ubio vlastitog brata i 16-godišnjaka. Ubistvima su prethodili trajno poremećeni odnosi u obitelji, piše Dubrovački vjesnik. Ubica je automatskom puškom ubio vlastitog brata i susjedova sina tinejdžera kojeg je dočekao na putu do škole. 

Istražni sudac trebao bi mu izreći jednomjesečni istražni pritvor.

Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da je policija zaprimila više dojava građana o pucnjavama oko 7:50 i 8:05 na dvije lokacije u Pločama te da je pronašla tijelo 16-godišnjaka, a kasnije i 52-godišnjaka na njegovom radnom mjestu, odnosno sabiralištu sekundarnog otpada. Obojica su ubijena s više hitaca iz poluautomatskog oružja.  

Policija je postupajući po opisu osobe i njegova vozila bijelog Yuga 45, koji je dao očevidac drugog ubistva, već oko 8:30 našla osobu koju je sumnjičila kao počinitelja, na cesti D8 kod benzinske pumpe u Opuzenu. Počinitelj je bio naoružan i imao je oružje u rukama pa su policajci ispalili nekoliko pucnjeva upozorenja u zrak te počinitelja priveli pod prisilom i doveli u Policijsku postaju Ploče, a jutros i na sud u Dubrovniku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...