VATROGASCI U HERCEGOVINI IMAJU PUNE RUKE POSLA: Izbili novi požari u Mostaru, Neumu i Čapljini

Prema informaciji koju je Federalni operativni centar dobio od dežurnog u mostarskom PVP-u na području Mostara aktivna su tri požara, i to u Grabovici, zatim na putu Rujište, prema Boračkom jezeru, te na Kozici.

  • Hronika

  • 26. Mar. 2022  26. Mar. 2022

  • 0

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u subotu je aktivno više požara, a u poslijepodnevnim satima izbila su tri požara u Mostaru te po jedan u Čapljini i Neumu.

Prema informaciji koju je Federalni operativni centar dobio od dežurnog u mostarskom PVP-u na području Mostara aktivna su tri požara, i to u Grabovici, zatim na putu Rujište prema Boračkom jezeru, te na Kozici.

U sva tri požara, koja zasad ne prijete naseljenim mjestima, gore trava i nisko raslinje.

Na čapljinskom području u 13 sati izbio je požar u Gabeli, gdje gore trava, otpad i nisko raslinje, a vatrogasci su na terenu.

Prema informaciji zapovjednika PVP-a Neum od 13.55 sati gori na lokalitetu Previš.

Na području općine Prozor-Rama aktivna su tri požara, i to na lokaciji Tošćanica-Hudutsko i u mjestima Parcani i Blace, a kako kažu iz Federalnog operativnog centra požari ne prijete stambenim i drugim objektima.

Na području općine Konjic aktivna su dva požara - u mjestu Obri i mjestu Vrabač, gdje gore bukova šuma i nisko raslinje, a koji također ne prijete stambenim i drugim objektima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...