DODIKOV RAJKO VASIĆ PRIJETI DIZANJEM U VAZDUH ZGRADE BHRT-a: Iz SNSD-a tvrde da nije tako mislio...

Sa BHRT-a stiže najava da će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama.

  • Vijesti

  • 26. Mar. 2022  26. Mar. 2022

  • 9

Član Glavnog odbora SNSD-a i bivši sekretar te stranke Rajko Vasić danas je poslao monstruoznu poruku povodom teške finansijske situacije u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

"BHRT - opstanak ili propast? Vasić. Ako vam je neprijatno, doću ja da je miniram", napisao je na Twitteru ovaj dokazani negator genocida u Srebrenici.

Sa BHRT-a stiže najava da će protiv Vasića podnijeti prijavu nadležnim institucijama.

alt

Kolege s BHRT-a odmah su kontaktirale portparola SNSD-a Radovana Kovačevića pitajući ga da li je ovo stav SNSD-a. On je kazao da ne podržavaju bilo kakvo nasilje, ali je ipak pokušao opravdati sramotan potez svog stranačkog kolege, piše Klix.ba.

"Naravno da SNSD ne podržava bilo kakvo nasilje niti bilo kakav poziv na nasilje, ali opet treba biti iskren i reći da Rajko Vasić sigurno nije mislio ozbiljno nego da čovjek ima takav sarkastičan stil komunikacije”, rekao je Kovačević.

Vasić je i ranije bio predmet raznih prijava, a između ostalog, 11. jula 2018. godine Bošnjacima je prijetio novim genocidom. Iako je SIPA vršila provjere, Vasić nije sankcionisan, a on je nakon spornog tvita objavio niz poruka mržnje kojima negira genocid u Srebrenici.

Sada su na potezu sigurnosne i pravosudne institucije koje bi Vasićeva nedjela i direktne prijetnje zasigurno konačno trebale procesurirati. U protivnom može se smatrati da su ovakve direktne prijetnje i za policiju i tužilaštvo samo njegov "sarkastični stil komunikacije".

Podsjetimo, zbog katastrofalnog stanja i blokiranih računa RTV servisu Bosne i Hercegovine prijeti potpuni kolaps i obustava rada. Zbog toga je Samostalni sindikat radnika odlučio organizovati proteste u ponedjeljak s početkom u 12 sati.

Poslovodni odbor BHRT se obratio javnosti povodom nemogućnosti funkcionisanja jer su im računi blokirani već tri sedmice. U BHRT-u je zaposleno 870 radnika te je egzistencija svih radnika ugrožena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...