OGLASILA SE ŽELJANA ZOVKO: "Ako se izbori u BiH i održe, bit će apsolutno nelegitimni"

Govoreći o izmjenama izbornog zakona u BiH, Zovko je izjavila da je ključno da se obje strane usaglase.

  • Politika

  • 27. Mar. 2022  27. Mar. 2022

  • 15

Željana Zovko, zastupnica HDZ-a u Evropskom parlamentu, u Dnevniku N1 televizije govorila je o situaciji u Ukrajini, a osvrnula se i na Bosnu i Hercegovinu i izmjene izbornog zakona.

Zovko se osvrnula na antiruske sankcije, navodeći da žele da sankcije budu dugoročne.

“Mi imamo nadu i očekivanja da će rusko stanovništvo shvatiti da je ovaj besmisleni rat, koji je već doveo do tri miliona izbjeglica, nešto što je apsolutno nedopustivo i da njihovo vodstvo nije u pravu te da će tražiti način kako bi se zaustavio i izašao iz te izolacije”, kazala je Zovko.

Govoreći o izmjenama izbornog zakona u BiH, Zovko je izjavila da je ključno da se obje strane usaglase.

“U Federaciji BiH su to bošnjačka i hrvatska strana gdje su Hrvati pokazali izuzetnu spremnost za popuštanje i kompromise. Pet od šest pregovarača, osim jedne iz SDA su prihvatili sve ono što je pruženo”, rekla je Zovko.

“Izbori, ako se održe, bit će apsolutno nelegitimni i bit će izbori koji neće ni poštovati ni uvažavati međunarodne ni presude ustavnog suda”, dodala je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...