OTPOR PUTINU S BALKANA: Protjeruju pet ruskih diplomata iz države u susjedstvu, uslijedio je brzi odgovor Kremlja…

Još jedna zemlja pridružila se međunarodnim sankcijama protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu.

  • Regija

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 1

Rusija je saopćila da će odgovoriti na taj potez Skoplja. "Uslijedit će primjeren odgovor", prenosi Interfax izvor u ruskoj ambasadi u Sjevernoj Makedoniji

Sjeverna Makedonija je zbog kršenja diplomatskih normi pet ruskih diplomata proglasila nepoželjnim osobama te im naredila da u roku od pet dana napuste zemlju, saopćilo je u ponedjeljak ministarstvo vanjskih poslova.

Ruski ambasador je obaviješten da je pet osoba sudjelovalo u aktivnostima suprotnim Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima te da moraju napustiti zemlju.

Rusija je saopćila da će odgovoriti na taj potez Skoplja. "Uslijedit će primjeren odgovor", prenosi Interfax izvor u ruskom veleposlanstvu u Sjevernoj Makedoniji.

Skoplje se pridružilo međunarodnim sankcijama protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...