BURNA DEBATA PRED KAMERAMA: „Antibosanske snage ušle u sistem i iznutra ga lome…“ (VIDEO)

Lavić smatra da u ovoj zemlji postoji vrlo kvalitetna politička struktura u nekoliko partija koja može napraviti fantastičan prijedlog izmjena Izbornog zakona.

  • Vijesti

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 4

"U većini procesa koji se dešavaju u BiH je dvostruki način razumijevanja. U jednom procesu kakav je proces pridruživanja euroatlanskim integracijama mi bismo trebali mnogo više raditi, mnogo više bismo trebali zakonskih akata donijeti, morali bismo pokazati EU da imamo stvarnu želju da to hoćemo", istakao je u Plenumu FTV-a Senadin Lavić, član Predsjedništva Demokratske fronte, te dodao:

"Međutim, s druge strane pokazuje se i vidi se da pojedine političke partije rade dvojno knjigovodstvo i vrlo licemjerno. Javno pričaju jedno, a ovamo na tajnim sastancima hoće da naprave teritoriju koja će imati zakonsku izvršnu i sudsku vlast i koju će jednog dana otcijepiti od BiH. Ne možete na taj način graditi budućnost države BiH. Da, postoji stravična realna politika u kojoj živimo. Odnosni koji su iznad nas, koji nas prignječuju, koče, ali u svemu tome mi moramo naći svoju liniju, svoj put."

Smatra da u ovoj zemlji postoji vrlo kvalitetna politička struktura u nekoliko partija koja može napraviti fantastičan prijedlog izmjena Izbornog zakona.

"I onda uključiti visokog predstavnika i EU da taj Izborni zakon prođe, bez obzira što će biti opstrukcija. Mi trebamo jedni prema drugima malo više povjerenja razviti, početi pričati o bosanskom suverenitetu u sklopu EU. Taj put koji nas čeka može trajati još 15, 20 godina, ali ne vjerujem i ne vidim da mi puno radimo da na taj put ozbiljno kročimo i njime idemo. I to Evropljani vide, znaju. I onda je nastala jedna stravična situacija u BiH da se i oni poigravaju sa nama. Očito je da će razgovori oko Izbornog zakona propasti, da ćemo po važećem zakonu imati izbore i treba sjesti i razmisliti šta da se radi u ovoj zemlji, koji su to naši interesi i strateški ciljevi ove zemlje i ko će ih provesti. Očigledno je da su antibosanske snage ušle toliko u sistem i polako ga iznutra lome. Dio po dio. Ministarstva, institucije, agencije, diplomatiju i pretvaraju BiH u jednu nefunkcionalnu i državu u jednome teškom stanju iz kojeg će se morati tražiti izlaz."

Član Predsjedništva Naroda i pravde Haris Bašić je rekao da je nezamislivo da u slučaju problema oko budžeta za izbore ne intervenira Christian Schmidt.

"To je naša ustavna obaveza, to je obaveza prema građanima BiH, a nije u interesu ni EU da ne bude izbora. Ako nema izbora dolazi bezvlašće, anarhija a onda sve vodi u ogromna zla. To niko neće dozvoliti. Nema sumnje, izbora će biti."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...