"SB" NA LICU MJESTA: Burno pred Sudom BiH, Selmo Cikotić i Kemal Čaušević stigli na ročišta, protest Davora Dragičevića... (FOTO)

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter jutros zabilježio na licu mjesta!

  • Vijesti

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 1

Suđenje ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Selmi Cikotiću, optuženom da je zloupotrijebio položaj i oštetio budžet BiH za oko 9,7 miliona maraka (oko 4,95 miliona eura), nastavljeno je pred Sudom BiH.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je 25. novembra 2021. godine optužnicu protiv Cikotića za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, u vrijeme kada je bio na poziciji ministra odbrane BiH.

U optužnici koju je Sud BiH potvrdio početkom decembra prošle godine, Cikotić se tereti da je nezakonito pogodovao kupcu na štetu ministarstva kojim je rukovodio, tokom plana izvoza i prodaje viškova zastarjelog naoružanja, municije i vojne opreme.

U optužnici se navodi da je mijenjao ugovor, potpuno nezakonito i mimo zakonske procedure, bez obavještavanja svojih zamjenika, kao i Predsjedništva BiH.

U iznošenju uvodnih riječi, tužilac Mladen Furtula kazao je da je Cikotić, zloupotrebljavajući položaj ministra odbrane, od 2009. do 2011. godine na nezakonit način pogodovao kupcu hrvatskoj firmi "Skaut".

Jutros je nastavljeno suđenje i bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanja BiH Kemalu Čauševiću, a pred sudom BiH protestira Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragićevića.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter jutros zabilježio na licu mjesta!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...