SKANDAL NIJE MOGAO PROĆI BEZ REAKCIJE: Studenti odgovorili na uvredu voditeljice režimske TV Happy da se prodaju za hiljadu dinara (VIDEO)

"Vi znate da bi studenti za hiljadu dinara uradili šta god. Svaki student će da izađe gdje mu kažete, date mu hiljadu dinara, pojavit će se gdje god, na Gazeli ili gdje god…", rekla je jutros voditeljica jutarnjeg programa na režimskoj TV Happy Aleksandra Brčić, odgovarajući prvom na listi za poslanike “Moramo“ Aleksandru Jovanoviću Ćuti, na konstataciju da su studenti izlazili na blokade širom Srbije.

  • Regija

  • 29. Mar. 2022  29. Mar. 2022

  • 4

Reagujući na ove navode studentkinja arheologije na beogradskom Filozofskom fakultetu Maša Bogojević kaže da je „tužno to što osoba koja radi na nacionalnoj frekvenciji ima tako ružno mišljenje o mladim ljudima“.

„Umjesto ovakvih izjava, produktivnije bi bilo da podstakne mlade ljude na promjene, jer bi mi ipak trebalo da budemo pokretači pozitivne struje“, rekla je Bogojević.

„Nekorektna izjava prije svega, a posebno iz razloga što je upućena studentima, koji su nažalost tradicionalno i nerijetko sinonimi za siromašniji sloj društva. Siguran sam da studenti, mladi prije svega, ne zastupaju “plaćene” ideje i nametnute stavove, već one za koje smatraju da su ispravni. Uostalom, iako možda nemaju novca, studenti imaju nešto što se novcem ne može kupiti, a to je obrazovanje, mladost i budućnost“, kaže za "Danas" Miroslav Dešić, predsjednik Studentskog parlamenta na beogradskom Fakultetu političkih nauka (FPN).

Studentkinju iz Niša i glavnu i odgovornu urednicu omladinskog portala „YouthVibes“ Anđeliju Stanimirović kaže da je izjava nije uvrijedila, jer ne dolazi sa strane koja je relevantna, ali je vrijeđa kad se kaže da mladi nisu aktivni. Ipak, ovo smatra uvredom kompletne akademske zajednice.

„Neko se možda ne bi prodao za sto hiljada eura, ali bi se neko svakako prodao za moć“, poručuje Stanimirović.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...