EROL AVDOVIĆ ANALIZIRA: Radi se o prvobitnoj podršci "reformi" izbornog zakona po šnitu HDZ-a koju su gurali Palmer i Escobar…

Erol Avdović često na Twitteru analizira političku situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, a „Slobodna Bosna“ je izdvojila nekoliko njegovih reakcija na Twitteru vezanih za aktuelne političke događaje.

  • Mini market

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 0

Bh. novinar Erol Avdović dugogodišnji je dopisnik iz Ujedinjenih naroda u New Yorku, odakle pokriva i politička zbivanja u SAD-u.

Erol Avdović često na Twitteru analizira političku situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, a „Slobodna Bosna“ je izdvojila nekoliko njegovih reakcija na Twitteru vezanih za aktuelne političke događaje.

"Tragični agresivni rat Rusije protiv Ukrajine bolan je podsjetnik da smirivanje nasilnika nikada nije dugoročno rješenje. Pristajanje na taktiku jake ruke Dodika i Čovića je ista strategija (stabilokratija - op. EA) za koju se Zapad nadao da će zadovoljiti Putina." A nije.

- Umirenje bi moglo na kraju pomoći zlonamjernim akterima da destabiliziraju Bosnu i Balkan zaključuje Bajrović. Tačno. Stop politici pomirenja.

- Korisno, Reuf Bajrović još piše da se visoki predstavnik Schmidt mora aktivirati kad je već EU odustala od sankcionisanja Dodika i Čovića povinujući se Viktoru Orbanu. I da treba (ali kako, Reufe?) po hitnom postupku primiti BiH u NATO. A treba zbog agresivnog Putina.

- I ovo se mora reći: "Umjesto da se fokusiraju na zatvaranje sigurnosnog jaza, EU i SAD su donijele bizarnu odluku da se fokusiraju na pregovore o izbornom zakonu zemlje – direktno ovlastivši ruske zastupnike u BiH..."

- Uz "ponovljena obećanja Bidenove kampanje da će ljudska prava i demokratija biti središnji u njegovoj vanjskoj politici i korištenje njegovih principijelnih probosanskih i antigenocidnih stajališta iz 1990-ih za udvaranje bosansko-američkim biračima" to je stavljeno pod upitnik:

- Zapravo "iznenađujuće je da bi Bidenova administracija podržavala de facto pokušaj dalje podjele Bosne po etničkim linijama" piše  Reuf Bajrović.

- Dodajem da se radi o prvobitnoj podršci "reformi" izbornog zakona po šnitu HDZ-a koju su gurali Palmer i Escobar. Treba o ovom još pisati, poručio je Avdović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...