NOVI ADUT IZ ČEŠKE: Zavirite u Elroq, Škodin električni SUV, problem bi jedino mogla biti cijena…

Zbog troškova, Škoda koristi velik broj identičnih dijelova u kompaktnom E-SUV-u.

  • Auto

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 0

Škoda Elroq, atraktivan kompaktni crossover (440 cm), pokretat će se elektromotorom od 150 do 204 KS i stražnjim pogonom, a u najskupljoj je verziji predviđen 4×4. Najavljuje se doseg od 500 kilometara, javlja Autozeitung.de.

Škodina interna oznaka Škoda Elroq (2024) sastoji se od skraćenica “El” za električni i “roq”, što se odnosi na kompaktni SUV serije Karoq. Električni Škoda Elroq je stoga povezan s Karoqom s konvencionalnim pogonom kao što je Škoda Enyaq s velikim SUV-om Škoda Kodiaq.

Škoda Elroq kombinira brojne dobro poznate dizajnerske funkcije uobičajene serije Škoda. Zbog troškova, Škoda koristi velik broj identičnih dijelova u kompaktnom E-SUV-u. Naizgled Škoda Elroq je Škoda Enyaq skraćen na oko 4,40 metara i dijelom preuzima pogon.

Još uvijek nije službeno potvrđeno, ali već se govori o pogonskim agregatima od: 109 kW (148 KS), 132 kW (180 KS) i 150 kW (204 KS). Promocija Škode Elroq planirana je za 2024.godinu.

Cijena i raspon još nisu poznati, ali se spekulira da bi se mogle kretati od početnih 34.600 eura za osnovni model.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...