BRUKA IZ SENEGALA OBIŠLA SVIJET: Salah je pucao penal za odlazak na Svjetsko prvenstvo, pogledajte šta su mu uradili... (VIDEO)

Drugi put u mjesec i pol Senegal i Egipat su pobjednika najvažnijih utakmica odlučili penalima.

  • Sport

  • 30. Mar. 2022  30. Mar. 2022

  • 0

U oba susreta u drami je slavio Senegal. Nakon što je u Kamerunu u finalu Afričkog kupa nacija uzeo titulu protiv Egipta poslije jedanaesteraca, isto je protiv tog suparnika napravio i u finalu doigravanja za SP, na svom stadionu u Diamandiju, nedaleko od Dakara.

Oba puta su u glavnim ulogama bili najbolji fudbaleri navedenih reprezentacija, inače saigrači u Liverpoolu. Sadio Mane je i za afrički naslov i odlazak na SP zabio pete, odlučujuće penale. Mohamed Salah je, pak, i na jednoj i na drugoj historijskoj utakmici ispao tragičar. Za afrički naslov trebao je pucati odlučujući, posljednji penal.

Međutim, Senegal je pobijedio prije pete serije. Egipćani su dobili velike kritike jer su najboljeg igrača stavili kao tek petog izvođača penala pa je sada na raspucavanju za SP pucao prvi. Ni to nije pomoglo Egiptu jer je Salah s 11 metara pucao visoko iznad gola. 

Ipak, važno je istaknuti da su njega, kao i Zizoua i Mostafu Mohameda, ostale Egipćane koji su promašili u raspucavanju, te golmana El Shenawyja kada je pokušavao braniti penale Senegalcima, navijači domaćih gađali laserima. Na snimkama izvođenja penala jasno se vidi kako su u Egipćane prilikom izvođenja penala uperene stotine zelenih lasera. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...