POSLANICI BI DA ZASJEDAJU, A NEMA IH DOVOLJNO: Zastupnici iz RS-a i HDZ-a nisu se pojavili u Parlamentu BiH (VIDEO)

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić dao je pauzu do 13 sati kako bi utvrdili da će imati većinu, odnosno da li će 13. hitna sjednica biti održana.

  • Vijesti

  • 31. Mar. 2022  31. Mar. 2022

  • 1

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine odgođena je za 13 sati jer na početku zasjedanja planiranog za podne, nije bilo kvoruma. U sali je prisustvovao 21 poslanik, a za kvorum su potrebni 22, piše N1 .

U sali nije bilo članova Kolegija iz reda srpskog i hrvatskog naroda, kao ni poslanika većine stranaka iz RS i  HDZ-a.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić dao je pauzu do 13 sati kako bi utvrdili da će imati većinu, odnosno da li će 13. hitna sjednica biti održana.

Podsjetimo, Predstavnički dom danas bi na hitnoj sjednici, trebao obaviti drugi krug glasanja za sve tačke za koje je u ovom mandatu Predstavničkog doma održan prvi, ali ne i drugi krug glasanja.

Između ostalog, u drugom krugu trebalo bi glasati o Prijedlogu zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, kao i nekoliko amandmana uloženih na ovaj dokument.

Poslanici će obaviti drugi krug glasanja i za nekoliko zakonskih prijedloga, među kojima su: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, kao i Prijedlog zakona o carinskim prekršajima BiH, koje je predložilo Vijeće ministara BiH.

Također, u drugom krugu bi trebalo glasati i o principima Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Nada Mladina i Zukan Helez.

Predstavnički dom državnog parlamenta trebao bi razmatrati i Informaciju Upravnog odbora Javnog RTV servisa BiH o posljedicama finansijske blokade BHRT-a.

Opširnije o dnevnom redu pročitajte ovdje!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...