ANER ŽULJEVIĆ PROZVAO PREMIJERA FEDERACIJE BiH: "Napisat ću bajku o Novaliću, a zvat će se..."

"Niko ne bi imao hrabrost na ovaj način izaći pred građane i onda da nas ubjeđuje da je ovo Švicarska", rekao je.

  • Politika

  • 31. Mar. 2022  31. Mar. 2022

  • 3

U toku je sjednica Doma naroda Federacije BiH na kojoj se raspravlja o Budžetu Federacije BiH, a delegatima se obratio Aner Žuljević (SDP BiH).

"Ako pričamo o nekonzistentnosti premijera, on kad priča o povećanju plaća državnim službenicima priča kako im nadoknađuje inflaciju, a u drugoj rečenici govori kako diže penzije. To pokazuje koliko mi imamo situaciju da "uživamo" u političkoj bajci sa tužnim krajem", poručio je Žuljević.

Rekao je da je statistika za premijera dobra stvar kada izmišljaš.

"Imam namjeru da nakon sedam godina napišem jednu bajku o premijeru. Otprilike bih joj dao naslov 'Limeni premijer sa željeznim srcem', jer niko ne bi imao hrabrost na ovaj način izaći pred građane i onda da nas ubjeđuje da je ovo Švicarska. U prošloj godini, u kojoj je on uživao u spektakularnim rezultatima, mi smo izgubili 100.000 građana i ljudski kapital koji se mjeri u milijardama", kazao je.

"U analizi BDP-u bi svako ozbiljno razmišljao o strukturi rasta, da li je pitanju lična potrošnja, rast investicija i da li je razlika između uvoza i izvoza. On kaže da imamo spektakularan rast izvoza, a neće da kaže da imamo spektakularne deficite", naveo je.

Dodao je i da je svaka kriza izgovor za nerad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...