"TAJNI IZVJEŠTAJ" IZ ZAGREBA: "Na dramatičnom sastanku odlučeno da s Putinom pregovaraju osobe koje imaju historiju odnosa..."

Kako je potvrđeno Indexu iz više izvora, za voditeljicu pregovaračkog tima izabrana je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a prva runda pregovora se već održala!

  • Mini market

  • 01. Apr. 2022  01. Apr. 2022

  • 1

Odnosi između Zapada i Putina došli su u kritičnu fazu u kojoj je postalo previše opasno da mirovni pregovori ovise samo o ukrajinskim i ruskim diplomatima, stoji u novom izvještaku Vijeća sigurnosti UN-a čije je detalje ekskluzivno objavila AP-RL FOOL alijansa istraživačkih medija iz SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Vrlo tajno izvješće

Prema izvještaju koje ima oznaku tajnosti, na dramatičnom sastanku odlučeno je kako je u pregovore "hitno potrebno uključiti osobe koje imaju historiju odnosa s Putinom i koje znaju argumentirati stvari tako da ih on razumije i prihvata".

Kako je potvrđeno Indexu iz više izvora, za voditeljicu pregovaračkog tima izabrana je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a prva runda pregovora se već održala!

"Za Kolindu je ovo i završni test za poziciju glavne sekretarke NATO-a. Ako uspješno odradi pregovore, teško je zamisliti da bi pozicija mogla pripasti nekom drugom", kazao je za Index izvor blizak bivšoj predsjednici.

Zadobila Putinovo povjerenje

Kako saznaje Index, Kolinda je odabrana iz užeg kruga evropskih diplomata, a jedan od najvažnijih argumenata da joj se povjeri ovaj zadatak od historijske važnosti je povjerenje koje je zadobila kod Putina.

"Tajne službe zemalja članica Saveza imaju informacije kako Putin i danas svojim suradnicima spominje kako je Kolinda bila prva koja je javno progovorila o važnim temama poput nestašice jogurta u Jugoslaviji. Smatra da je to snažna poruka i pokazatelj svima što se dogodi kad se odmetnu od Rusije, kao što je Titova Jugoslavija učinila, a sada i Ukrajina radi iste greške", stoji u završnom dijelu izvještaja.

Uoči pregovora kao dar od Putina bivša predsjednica je primila dres ruske reprezentacije s velikim natpisom "Kolinda" na leđima i brojem 2. Je li Kolinda poklonila nešto Putinu, zasad "Index" nije uspio saznati.

Naravno, radi se o prvoaprilskoj šali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...