SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA BHRT-a: Državni parlamentarci plaćeni za nerad, radnicima uskraćene zarađene plate

"Pozivamo Poresku upravu FBIH da poduzmu sve radnje kako bi se odblokirao račun naše kuće i radnici dobili plaće. Apelujemo na sve organe vlasti da Poreska uprava FBiH ne provodi daljnje represivne mjere prema BHRT-u, odnosno skidanje novca sa računa BHRT-a, do implementacije rezolucije koju je usvojio Parlament FBiH", navodi se u saopćenju Sindikata.  

  • Vijesti

  • 01. Apr. 2022  01. Apr. 2022

  • 0

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahvaljuje se Parlamentu FBiH, oba doma, na usvojenoj rezoluciji, kako bi se deblokirao rad BHRT-a i radnici primili zarađene plate.

"Posebno se zahvaljujemo predlagačima rezolucije zastupnicima Saneli Prašović Gadžo i Irfanu Čengiću. Pozivamo Poresku upravu FBIH da poduzmu sve radnje kako bi se odblokirao račun naše kuće i radnici dobili plaće. Apelujemo na sve organe vlasti da Poreska uprava FBiH ne provodi daljnje represivne mjere prema BHRT-u, odnosno skidanje novca sa računa BHRT-a, do implementacije rezolucije koju je usvojio Parlament FBiH", navodi se u saopćenju Sindikata.  

Smatraju sramotnim da je otkazana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

"Dok državni poslanici, koji trebaju riješiti problem nefunkcionisanja Zakona o javnom RTV sistemu redovno primaju platu za svoj nerad, radnicima BHRT-a je pravo na zarađenu platu uskraćeno. Deblokada računa je samo djelić rješavanja problema, te Samostalni sindikat radnika u BHRT-u i dalje insistira na ostalim zahtjevima izrečenim na protestu, kao i da se maksimalno ubrzaju sudski procesi kojim bi BHRT naplatio 63 miliona konvertibilnih maraka od Radiotelevizije Republike Srpske, ali i da sve nadležne institucije, ministarstva i agencije što hitnije trajno riješe problem stabilnog finansiranja BHRT-a", dodaju u saopćenju.

Poručuju da Reprezentativni sindikat u BHRT-u ne odustaje od borbe za prava radnika, zarađene plate i doprinose, i bolje uslove rada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...