"OVAKVA BAHATOST I BEZOBRAZLUK SU NEZAPAMĆENI U INSTITUCIJAMA BiH...": Aleksandra Pandurević otkrila detalje velikog skandala...

Ona podsjeća da je samo SNSD bio protiv Zakona o platama i naknadama kojim se povećavaju koeficijenti za obračun plata vojnicima, policajcima i ostalim zaposlenim sa niskim primanjima.

  • Politika

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 1

''Prihodi od indirektnih poreza u prva tri mjeseca ove godine veći su za 406 milijuna KM u odnosu na isti period prošle godine. To znači da budžeti ne bi osjetili ukidanje akciza na gorivo i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice i poljoprivredne inpute. Kočenje te dvije mjere od strane UO UIO i SNSD-a čisto je iživljavanje nad građanima'', ocijenila je Aleksandra Pandurević , članica Glavnog odbora SDS-a.

''Ukidanjem akciza na gorivo i uvođenjem manje stope PDV-a na hranu i sadni materijal, svi građani bi imali koristi i nekako preživjeli ovaj period. Ovako, divljanjem cijena, samo se povećava procenat siromašnih. S druge strane, udlukom Savjeta ministara o povećanju osnovice za plaću, ti isti funkcioneri koji opstruišu ukidanje akciza i smanjenje PDV-a, sebi su u džep prigrabili povišicu plače od čak 600 KM!'', ističe Pandurevićeva.

Ona dodaje da ne zna kako ih nije sramota i da li postoji granica njihove gramzivosti.

''Zaposleni sa najnižim plaćama u institucijama BiH, koje su 500-600 KM, dobiće povišicu od 60 KM, ali su zato funkcioneri – članovi Predsjedništva, Savjeta ministara i Parlamenta BiH nagrađeni sa 600 KM! Ovakav bezobrazuluk i bahatost su nezapamćeni u institucijama BiH'', kategorija je Pandurevićeva.

Ona podsjeća da je samo SNSD bio protiv Zakona o plaćama i naknadama kojima se povećavaju koeficijenti za obračun plata vojnicima, policajcima i ostalim zaposlenima sa niskim primanjima.

''Sada je jasno da im je smetalo što tim zakonom nisu obuhvaćeni i funkcioneri i što bi njihove plaće ostale iste. Onda su se dosjetili da povećaju osnovicu i sebi uzmu po 600 KM. Dakle, višak prihoda od indirektnih poreza im služi za bahaćenje a ne da olakšaju život naroda. Za njih mora biti, a narod neka stegne kaiševe'', zaključuje Pandurevićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...