SANJA VULIĆ JAKA NA RIJEČIMA:"Ne igrajte se sa Srbima, do islamske BiH neće doći dok barem jedan čestiti Srbin korača ovom zemljom"

Vulić kaže da "što je više Bisere Turković i njenog djelovanja, to je sve manje BiH".

  • Politika

  • 02. Apr. 2022  02. Apr. 2022

  • 11

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić komentarisala je odluku ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković o povlačenju pozitivnog mišljenja na memorandum o razumijevanju između BiH i Srbije u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju.

Vulić kaže da "što je više Bisere Turković i njenog djelovanja, to je sve manje BiH".

- Samoproglašena kraljice bh diplomatije, ne igrajte se sa Srbima. Ako mislite da ste napakostili građanima Srpske i Trebinja povlačenjem saglasnosti na memorandum, želim da Vas informišem da ćemo i mi povući saglasnosti sa projekata od značaja za Vas i Vašeg mentora Bakira Izetbegovića - rekla je Vulić.

To što je prvo dala pozitivno mišljenje, pa se predomislila, navodi dalje Vulić, još je jedan primjer da "Turković od silnih putešestvija ne priprema dobro materijale, ne prisustvuje sjednicama i ne vlada materijom".

Optužila je ministricu Turković da "sije mržnju i ruši BiH svakim svojim potezom".

- I ma šta ona činila, do islamske BiH neće doći dok bar jedan čestiti Srbin korača BiH. Dejton kaže da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri naroda. Dejtonska BiH i BiH koja je iluzija u njenoj glavi nije ni blizu, a Turkovićeva očigledno ne baštini dejtonsku BiH - izjavila je Vulić za Srnu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...