ŽELJANA ZOVKO ODUŠEVLJENA STAVOVIMA FAHRUDINA RADONČIĆA: "Bošnjačka politička elita želi nastaviti birati hrvatskog člana Predsjedništva, u Sarajevu je dogovorena..."

Ne stišavaju se reakcije nakon izjava lidera SBB-a Fahrudina Radončića.

  • Mini market

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 42

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko (HDZ) tako je na društvenim mrežama podijelila izjavu lidera SBB-a Fahrudina Radončića.

"Bošnjačka politička elita želi nastaviti birati hrvatskog člana Predsjedništva, u Sarajevu je dogovorena provedba odluka Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava", citirala je Zovko jučerašnju Radončićevu izjavu iz intervjua bh. izdanju zagrebačkog Večernjeg lista.

Podsjetimo, lider SBB-a Fahrudin Radončić u nekoliko je navrata do sada, baš kao i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, bio političar kojeg je, zbog stavova o izmjenama Izbornog zakona BiH, hvalio lider HDZ-a BiH Dragan Čović, a jučer je Radončić svojim izjavama još jednom opravdao Čovićevo povjerenje.

“Bošnjaci ne smiju birati predstavnike Hrvatima”, kazao je lider SBB-a Fahrudin Radončić, govoreći za bh. izdanje zagrebačkoh Večernjeg lista. On je za “radikalizaciju odnosa Bošnjaka i Hrvata” optužio SDA.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...