"HERCEG-BOSANSKI" PORTAL ZAHTIJEVA AKCIJU: "Naše službe trebaju DOBRO MOTRITI na bošnjačkog radikala iz Njemačke Adisa Ahmetovića!"

Čovićev portal na kraju teksta konstatira "da je bošnjački lobist Ahmetović prešao u defanzivu svjestan situacije da bi mogao zbog svoje retorike biti uskraćen ulaska u našu zemlju". 

  • Mini market

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 15

Izvjestilac njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku i zastupnik u Bundestagu Adis Ahmetović gostovao je u Newsroomu na N1 televiziji i govorio o situaciji u Bosni i Hercegovini i svojih stavovima teško se zamjerio portalima pod kontrolom Čovićevog HDZ-a. 

Ahmetović je naime rekao da bi neodržavanje izbora u BiH značilo kapitulaciju demokratije te da su pitanja u BiH složena. Poručio je da je diskusija o tome hoće li se izbori bojkotirati ili ne predstavlja pogrešan signal. 

"Daytonski mirovni sporazum potpisale su tri države: BiH, Hrvatska i Srbija. Ondje sve piše kako treba funkcionirati država. Dobro razumijem da svaki narod koji živi u Bosni i Hercegovini hoće biti predstavljen na izborima. Jasno je, imamo princip konstitutivnih naroda. Ali nije samo pitanje Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH", rekao je te dodao: 

“Ima puno drugih pitanja, imamo odluke Evropskog suda za ljudska prava koji kaže kako princip izbora u BiH nije demokratski standard”, rekao je Adis Ahmetović govoreći u emisiji u programu na N1. 

Ahmetović je također rekao da se pregovori vode samo kroz razgovore s liderima HDZ-a, SDA i SNSD-a, a Čovićev "ABCPortal" zamjera Ahmetoviću da ta konstatacija nije tačna.

Ovaj portal zamjera Ahmetoviću i što je pričao o ljudima o ljudima iz Hercegovine umjesto o Hrvatima, “pokazavši nepoznavanje situacije u BiH”. 

“Jako dobro razumijem da se ljudi koji žive u Hercegovini žele naći u Parlamentu. Ali ne može biti prihvatljiv prijedlog prema kojem je glas Hrvata iz Mostara vredniji nego glas Hrvata iz Tuzle”, rekao je Ahmetović i dodao da nije protiv principa konstitutivnih naroda. 

ABCportal / Screenshot

Osvrnuo se i na retoriku Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina stabilizira. U tom procesu i Hrvatska ima odgovornost jer je ona uvijek bila most između Evropske unije i zapadnog Balkana”, rekao je Ahmetović za N1. 

Čovićev portal na kraju teksta konstatira "da je bošnjački lobist Ahmetović prešao u defanzivu svjestan situacije da bi mogao zbog svoje retorike biti uskraćen ulaska u našu zemlju". 

"Naše službe trebaju dobro motriti na ovog radikala koji unosi nemir među narode BiH te u slučaju poticanja na kršenje Ustava naše zemlje odmah mu zabraniti ulazak u Bosnu i Hercegovinu", dodaje "ABCportal". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...