SUMNJIVA ODLUKA REPUBLIČKE IZBORNE KOMISIJE: Rezultati tek sutra, a 2020. objavljeni već u 23 sata

Dodali su da će se konačna izlasnost znati sutra.

  • Regija

  • 03. Apr. 2022  03. Apr. 2022

  • 0

Republička izborna komisija (RIK) večeras je saopćila da će prve preliminarne rezultate izbora saopćiti tek sutra. Takva odluka je neobična imajući u vidu da su 2020. preve rezultate objavili u 23 sata, javlja Nova.rs.

"Većina biračkih mjesta je zatvorena. Biračima je omogućeno da glasaju i nakon 20 sati. Počeo od ovog izbornog ciklusa, RIK je omogućio na ekranima praćenje izbora što će biti dostupno građanima“, saopćio je RIK.

Dodali su da će se konačna izlasnost znati sutra.

Da je to malo neobična odluka govori podatak da je 2020. godine RIK izašao sa preliminarnim rezultatima istog dana u 23 sata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...