BORIS TADIĆ UPUTIO POZIV OPOZICIONIM LIDERIMA: "Trebamo zajednički sjesti za sto i analizirati događaje"

Tadić se zapitao da li su rezultati izbora "kontradiktorni" zbog odluke Republičke izborne komisije (RIK) da se povuče i ne saopštava rezultate, što je nazvao skandalom i ocijenio da se to dešava po prvi put od 24. septembra 2000. godine.

  • Regija

  • 03. Apr. 2022  

  • 0

Predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocijenio je večeras da su rezultati izbora kontradiktorni, da ima razloga za sumnju da će izborni proces proteći u redu i da će se vidjeti da li će biti potrebno "braniti" izborni rezultat, a opozicione lidere pozvao da sutra "sjednu za zajednički sto" i analiziraju situaciju.

"Reagovat ćemo ako utvrdimo da je došlo do nepravilnosti u izbornom procesu", rekao je Tadić i konstatovao je da se Srbija promijenila na gore u posljednjih deset godina, i to u medijskom smislu, po pitanju sigurnosti građana i političke kulture gdje je, prema njegovom mišljenju, dospjela u ponor.

Tadić se zapitao da li su rezultati izbora "kontradiktorni" zbog odluke Republičke izborne komisije (RIK) da se povuče i ne saopštava rezultate, što je nazvao skandalom i ocijenio da se to dešava po prvi put od 24. septembra 2000. godine. Dodao je da je moguće i da podaci sa biračkih mjesta stižu previše sporo.

"Naši rezultati se kreću od tri posto pa naniže, oko 1,5 posto, ali ćemo nastaviti da prikupljamo rezultate sa biračkih mjesta i analizirat ćemo rezultate pojedinih agencija", rekao je Tadić.

Ocijenio je da su ovi izbori bili veoma teški za listu Ajmo ljudi.

"Napadali su nas medijski i iz vlasti i iz opozicije, ali nadamo se da ćemo moći u dobrom duhu da razgovaramo sa svim učesnicima u političkom životu o tome kako graditi političko društvo u budućnosti, sprečavati ekstremizaciju političkog života u Srbiji", rekao je Tadić.

Upozorio je, međutim, da je preduslov i pretpostavka svega toga da se vidi da li će ovaj izborni proces proteći u redu, a sada, kako je naglasio, "imamo dovoljno razloga za sumnju i to je ono što zabrinjava".

"Treba pozivati na mirnu i staloženu reakciju i smatram da opozicioni lideri treba da sjednu za zajednički sto tokom sutrašneg dana, analiziraju situaciju i vide šta činiti u narednim satima", rekao je Tadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...