“POSTOJE JASNI POKAZATELJI RATNIH ZLOČINA": Macron traži nove sankcije Rusiji zbog ubistava civila u ukrajinskom gradu Buči

Nove sankcije trebale bi biti usmjerene na ugljen i naftu, kazao je Macron, koji se ovaj mjesec ponovno takmiči na izborima za predsjednika.

  • Svijet

  • 04. Apr. 2022  04. Apr. 2022

  • 0

Rusiji treba nametnuti još sankcija jer postoje jasni pokazatelji da je ruska vojska odgovorna za ubistva civila u ukrajinskom gradu Buči, izjavio je u ponedjeljak francuski predsjednik Emmanuel Macron.

“Postoje vrlo jasni pokazatelji ratnih zločina. U određenoj mjeri utvrđeno je da je ruska vojska odgovorna (za pokolj u Buči)”, kazao je Macron za radio France Inter.

“Zbog ovoga što se dogodilo u Buči potreban je novi krug sankcija i vrlo jasne mjere”, dodao je.

Nove sankcije trebale bi biti usmjerene na ugljen i naftu, kazao je Macron, koji se ovaj mjesec ponovno takmiči na izborima za predsjednika.

Rusija je u nedjelju porekla da su njene snage odgovorne za smrti civila u gradu Buči, te su kazale da se radi o ukrajinskoj predstavi za zapadne medije, navodi Hina.

Zbog sankcija koje su Sjedinjene Države i njeni saveznici nametnuli zbog invazije na Ukrajinu 24. februara, ekonomija Rusije suočava se s najdubljom krizom od raspada Sovjetskog saveza 1991. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...