MILORAD DODIK NAVRATIO U MOSTAR: "Položaj Srba ovdje je težak i nezahvalan i bez pomaka ka boljem"

Sastanku su prisustvovali predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Mostar Velibor Milivojević, članovi stranačkog Predsjedništva, kao i član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija.

  • Vijesti

  • 04. Apr. 2022  04. Apr. 2022

  • 6

U Mostaru je održan sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika s rukovodstvom Gradskog odbora stranke i članovima stranačkog Predsjedništva. 

Sastanku su prisustvovali predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Mostar Velibor Milivojević, članovi stranačkog Predsjedništva, kao i član Izvršnog komiteta SNSD-a Zoran Tegeltija.

Dodik je nakon sastanka rekao da je položaj Srba u Mostaru težak i nezahvalan, bez pomaka ka boljem.

- Od 600 zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama, samo je osmero Srba koje su birali ili HDZ ili SDA - rekao je.

Dodik je istakao da je važno pronaći način na koji će vlasti RS pomoći srpskoj zajednici u Mostaru.

Naglasio je i da se Srbi i Hrvati moraju dogovoriti o položaju ova dva naroda u BiH, jer se, kako je rekao, sa Bošnjacima teško može postići bilo kakav dogovor.

Dodik će se večeras sastati s liderom HDZ-a Draganom Čovićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...