POČEO JE LOV NA "KRVNIKA IZ BUČE": Ukrajinci objavili video - "Ovaj čovjek odgovoran je za pokolj civila..."

Ruske trupe pod njegovim zapovjedništvom sadistički su ubijale civile po kućama, a bilo je izvještaja i o brutalnim silovanjima žena i djece.

  • Svijet

  • 06. Apr. 2022  06. Apr. 2022

  • 2

Otpočeo je lov na 'mesara iz Buče', veterana nedavno blagoslovljenog od Ruske pravoslavne crkve za kojega se osnovano sumnja da je odgovoran za strahotna i masovna zlodjela u predgrađu ukrajinskoga glavnog grada Kijeva.

Osumnjičenog za masovne zločine nad civilima u Buči identificirale su ukrajinske obavještajne službe u sinergiji s Informnapalmom, volonterskom inicijativom koja prati aktivnosti ruske vojske i specijalnih službi. Riječ je o potpukovniku Azatbeku Omurbekovu, zapovjedniku 64. ruske motorizirane brigade koja je bila uključena u okupaciju Buče, grada udaljenog oko 40 kilometara od centra Kijeva.

Ruske trupe pod njegovim zapovjedništvom sadistički su ubijale civile po kućama, a bilo je izvještaja i o brutalnim silovanjima žena i djece. Nakon povlačenja ruskih trupa otkrivene su brojne masovne grobnice, kao i brojni leševi na otvorenom među kojima je bilo potpuno golih žena, s rukama vezanima na leđima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...