TEŠKE UVREDE HUSEINU EF. KAVAZOVIĆU: HDZ-ovi mediji iznose laži o reisovom pozivu na nasilje nad Hrvatima

Ovaj put na meti napada portala Dnevnik.ba i HMS našao se reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

  • Vijesti

  • 06. Apr. 2022  06. Apr. 2022

  • 4

Mediji pod kontrolom HDZ-a ne prestaju sa targetiranjem i napadima na sve istaknute ličnosti koje se zalažu za državu Bosnu i Hercegovinu, piše Patrija.

Ovaj put na meti napada portala Dnevnik.ba i HMS našao se reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

"Do sada smo već naviknuti na ratnohuškačke i šovinističke poruke bošnjačkih političara prema Hrvatima", piše Jure Gudelj urednik portala Dnevnik.ba.

"Danas su rijetki oni političari čije stranke imaju sjedište u Sarajevu, a da će makar i jednu normalnu riječ uputiti Hrvatima. Svi, od Bakira Izetbegovića, Željka Komšića i Nermina Nikšića, preko Reufa Bajrovića i Emira Suljagića, pa do marginalaca poput Mirsada Hadžikadića i Nermina Ogreševića, kao glavni problem biračkog tijela na koje pretendiraju (bošnjačkog), navode činjenicu da u BiH žive Hrvati koji žele ravnopravno i suvereno odlučivati o društveno-političkim procesima u Federaciji BiH i državi BiH, što im je Ustavom i Daytonom zajamčeno pravo", piše Dnevnik.ba.

Ističu da je reis ef. Kavazović u intervjuu za "Ramazanske novine" Kavazović vrlo jasno napao i Hrvate kazavši kako se promovira "donekle ustašizacija kulturnog, obrazovnog i medijskog prostora" te da se svakodnevno ponižavaju, ismijavaju i dehumaniziraju Bošnjaci koje se naziva muslimanima i "onima kojima treba sapun i što sve što čujemo od najviših državnika naših susjeda".

Urednik Večernjeg lista Zoran Krešić, ide korak dalje te navodi teške optužbe. Krešić naglašava da su istupi reisa Kavazovića u funkciji ohrabrivanja nasilja nad Hrvatima.

"Istupi reisa Kavazovića ili njegovih političkih šefova samo su u jednoj funkciji – ohrabrivanja nasilja nad Hrvatima i priprema za završni obračun s ovim narodom. To je alibi da ih se ‘kazni’ zbog vrijeđanja Bošnjaka već na sljedećim izborima potpunim izbacivanjem iz vlasti", poručio je Krešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...