SRPSKA OPOZICIJA OBJAVILA REZULTATE GLASANJA U BEOGRADU ZA PARLAMENT: Vučićev SNS u ozbiljnom padu

Na osnovu uvida u zapisnike, predstavnici opozicione koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ izračunali su rezultate parlamentarnih izbora u Beogradu, prema kojima je SNS u ozbiljnom padu u prijestolnici.

  • Regija

  • 07. Apr. 2022  07. Apr. 2022

  • 0

Prema podacima koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije", sa prikupljenih biračkih mjesta u Beogradu, koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka je osvojila 34.15 odsto glasova na parlamentarnim izborima. U Beogradu je drugo mjesto zauzela grupacija koju je predvodila Marinika Tepić sa 22.61 odsto glasova, dok je treći SPS sa osvojenih 9.34 procenata podrške.

Na osnovu uvida u zapisnike, predstavnici opozicione koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ izračunali su rezultate parlamentarnih izbora u Beogradu, prema kojima je SNS u ozbiljnom padu u prijestolnici. Podaci opozicije pokazuju da, u odnosu na zvanične rezultate na gradskim izborima, koji pokazuju da je SNS osvojila 38.15 odsto glasova, podrška parlamentarnoj listi naprednjaka je manja za 4 odsto.

Nalazi ove opozicione grupacije govore da je upotrijebljeno ukupno 908.778 glasačkih listića, od kojih je navažećih 19.367, odnosno 2,13 odsto.

Prema njihovim podacima, parlamentarna lista SNS je dobila podršku od 310.358 birača, dok su "Ujedinjeni za pobedu Srbije" dobili 205.506 glasova. Socijalisti su na ovim izborima dobili podršku od 84.899 građana, dok je parlamentarna lista koalicije "MORAMO" osvojila 8.22 odsto, tj. 74.733 glasova.

Na petom mjestu nalazi se koalicija "NADA" sa 7.12 procenata podrške, odnosno sa 64.739 glasova, zatim slijedi koalicija čiju okosnicu čine Dveri sa osvojenih 3.82 odsto i 34.697 glasova. Na sedmom mjestu po podršci građana u prijestolnici se nalaze "Zavetnici" koji su dobili 3.72 odsto i 33.775 glasova, prenosi Nova.rs.

Pogledajte rezultate izbora do kojih su došla koalicija "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...