VUKANOVIĆ OTKRIO ŠTA SE DOGAĐALO IZA ZATVORENIH VRATA: "U Mostaru se skupilo svo ljudstvo i tehnika, predvođeni tandemima Čović – Dodik i Plenković – Tegeltija, a Dodik je popio piće i..."

"Srbi iz Mostara i doline Neretve su ponovo bili samo sitan kusur u sravnjivanju računa i kombinacijama SNSD-a i Dodika sa Čovićem i HDZ-om", piše Vukanović.

  • Mini market

  • 08. Apr. 2022  08. Apr. 2022

  • 8

"Sajam u Mostaru tradicionalno je mjesto okupljanja vladajuće vrhuške, te posebna prilika da Milorad Dodik pokaže svoju odanost, vjernost i privrženost svojoj braći i mentorima iz Hrvatske. U Mostaru se skupilo svo ljudstvo i tehnika, predvođeni tandemima Čović – Dodik i Plenković – Tegeltija, a Dodik je, nakon duge pauze od skoro 20 dana, ponovo popio piće i podnio izvještaj premijeru Plenkoviću.

Po starom običaju, Dodik je ponovo mlatio priče o ugroženosti naroda, Srba i Hrvata u BiH, ali je zaboravio da govori o uzrocima teškog položaja malobrojnih povratnika Srba u Mostaru. Dodik se pred Čovićem i Plenkovićem nije sjetio da kaže kako je prošle godine u ovo vrijeme zapaljena kuća Mirjane Spremo u naselju Luke i zapadnom Mostaru, da počinioci nisu otkriveni", piše na svom blogu zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

alt

"Zaboravio je da kaže kako je HDZ godinama odbijao da sprovede izmjene Ustava o konstitutivnosti naroda, upravo zbog Srba, i da su koalicioni partneri iz Blajburške koalicije i SDA najodgovorniji što se na prste jedne ruke mogu prebrojati Srbi, posebno povratnici, koji su zaposleni u lokalnoj javnoj upravi.

Sastanku stožera u Mostaru prisustvovao je i odbornik SNSD-a i zamjenik predsjednika gradskog Vijeća Velibor Milivojević, koji je bio tas na vagi posle nedavnih lokalnih izbora.. Iako je njegov 'zlatni' glas bio ključan da se Hrvat iz HDZ-a izabere za gradonačelnika Mostara, što je dogovoreno na vrhu između Dodika i Čovića, Srbi nisu osjetili ama baš nikakvu korist od stajanja na stranu HDZ-a, a u budžetu za 2022. godinu su dobili ponižavajuće mrvice.

Većina Srba povratnika je na istočnoj strani i lijevoj obali Neretve, i olako stajanje na stranu HDZ-a, bez dogovora i garancija o poboljšanju statusa, bilo kakvih sredstava u budžetu za srpska sela i povratnike, politička je ludost. Srbi iz Mostara i doline Neretve su ponovo bili samo sitan kusur u sravnjivanju računa i kombinacijama SNSD-a i Dodika sa Čovićem i HDZ-om", piše Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...