RAPSODIJA ŽELJE NA GRBAVICI: Leotar ispraćen s tri gola u mreži, sve završeno za pola sata igre

Fudbaleri Željezničara odigrali su jednu od najboljih utakmica ove sezone u Premijer ligi pobijedivši goste iz Trebinja.

  • Sport

  • 09. Apr. 2022  10. Apr. 2022

  • 0

Željezničar i Radnik ostvarili su pobjedu u prve dvije utakmice 25. kola Premijer lige BiH. Željo je savladao Leotar 3:0 na Grbavici, a Radnik je prokockao pobjedu protiv Tuzla Cityja u posljednjim minutama, prenosi Sportklub.

Fudbaleri Željezničara odigrali su jednu od najboljih utakmica ove sezone u Premijer ligi pobijedivši goste iz Trebinja.

Ekipa Edisa Mulalića povela je već u 5. minuti susreta preko Armina Hodžića. Prednost Želji udvostručio je Sedad Subašić kada se igrala 23. minuta, a samo šest minuta kasnije Nedim Mekić pogodio je mrežu Dušana Puletića, koji je matiran treći put na utakmici.

Mogao je tim sa Grbavice i do veće prednosti, ali je Semir Štilić pogodio stativu u finišu prvog dijela.

Nastavak nije donio ono što je ponudilo prvo poluvrijeme. Pokušavali su gosti iz Trebinja da dođu barem do jednog gola, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže Josipa Bendera.

Željezničar je ostao na petoj poziciji sa 36 bodova, koliko ima i gradski rival Sarajevo ali i utakmicu manje. Leotar je deseti sa 21 osvojenim bodom. Naredno kolo 16. aprila Leotar dočekuje Široki, a dan ranije Željo gostuje Rudaru u Prijedoru.

Utakmica Tuzla City-Radnik odigrana je u otežanim uslovima zbog jake kiše koja je padala tokom meča.

Radnik je poveo na Tušnju u 10. minutu. Anez Vazda izveo je korner, nakon kojeg se najbolje snalazi Ante Živković i vara nemoćnog Bakira Brajlovića.

Jedinu priliku za momčad Husrefa Musemića u privh 45 minuta imao je Emilio Nsue. Reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje je pokušao glavom, ali je lopta otišla pored stative gola Azira Muminovića.

U drugom dijelu prvi priliku imao je Radnik, ali je Živković propustio iz blizine drugi put pogoditi mrežu Tuzle.

Kazna je stigla ubrzo nakon kornera koji je izveo Mirzad Mehanović, najviši u šesnaestercu gostiju bio je Jasmin Čeliković i glavom pogađa za 1-1, igrala se 58. minuta.

Osam minuta kasnije Radnik je iz durgog kornera stigao do drugog gola, kada nakon ubačaja iz ugla Ivan Ćorić neomtano pogađa glavom za 1-2.

Nije dugo trajala radost tima Velibora Đurića. Tri minute nakon vodstva, Darío Ferreyra sjajno probija po strani, centrira tačno na glavu Adnan Džafića koji matira Muminovića za 2-2 i svoj osmi gol u sezoni.

Ipak treće vodstvo na meču i na kraju pobjedu Radniku donosi džoker sa klupe Haris Handžić za Tuzla City-Radnik 2-3.

Međutim Radnik ostaje bez tri boda jer je City izjednačio u prvoj minuti sudijske nadoknade. Darío je upisao drugu asistenciju, a bod Tuzli donio je Petar Mišić.

Bio je ovo treća uzastopna utakmica Tuzlaka bez pobjede u svim takmičenjima, a Musemićeva ekipa ostala je na drugoj poziciji sa 44 boda. Radnik je jedanaesti sa 20 u zoni ispadanja.

U narednom kolu 15. aprila Radnik će ugostiti Velež, a City 16.4. igra derbi protiv Borca na domaćem terenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...