BEZ VEĆINE U NSRS ZA USVAJANJE DODIKOOG VETA: Odluke Predsjedništva BiH ostaju na snazi

Da bi ih osporio Dodiku je bila neophodna dvotrećinska podrška u Narodnoj skupštini Republike Srpske odnosno 56 glasova “ZA”.

  • Politika

  • 11. Apr. 2022  11. Apr. 2022

  • 3

U Narodnoj skupštini RS-a nije bilo potrebne većine da bi bio usvojen veto Milorada Dodika na pet odluka Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

To znači da odluke Predsjedništva BiH koje su donesene na sjednici održanoj 31. marta ostaju na snazi.

Da bi ih osporio Dodiku je bila neophodna dvotrećinska podrška u Narodnoj skupštini Republike Srpske odnosno 56 glasova “ZA”.

Posebnu sjednicu NSRS-a inicirao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je zatražio zaštitu vitalnog nacionalnog interesa zbog odluka usvojenih bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine 31. marta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...