ŠOKANTNO PRIZNANJE: Srbijanska tajna služba pokušala atentat na Thacija, riječ je o iskusnom snajperisti koji je „djelovao“ u Bosni…

On je objasnio kakva je metodologija bila pripremljena za izvršenje atentata na kosovske lidere na utakmici reprezentacije Kosova.

  • Regija

  • 12. Apr. 2022  12. Apr. 2022

  • 0

Bivši šef Kosovske obavještajne agencije (KOA) Bashkim Smakaj izjavio je sinoć da je KOA spriječila pokušaj atentata na bivšeg premijera Kosova Hashima Thacija 2014. godine, tokom prvog meča koji je odigrala fudbalska reprezentacija Kosova.

On je za prištinsku kablovsku televiziju T7 rekao da su kosovske sigurnosne institucije kontinuirano radile na sprečavanju djelovanja srbijanskih tajnih službi.

„Bezbjednosne institucije su se veoma dobro pripremile za ove igre na teritoriji Kosova. Sjećate se 2009. godine zabrane agenata BIA (koji su uhapšeni prilikom nuđenja novca za izjave o navodnoj trgovini organa) i 2014. godine, kada je odigrana prva utakmica Kosova, spriječili smo napad koji je srpska tajna služba pokrenula na našeg lidera kako bi razbili tu prazničnu atmosferu“, rekao je on.

On je objasnio kakva je metodologija bila pripremljena za izvršenje atentata na kosovske lidere na utakmici reprezentacije Kosova.

„Snajperist je bio angažovan od srpskih elitnih snaga i tada, u saradnji sa partnerskim službama, nije negirao da je srpska služba tako nešto planirala. Naši partneri i ja smo poslali poruku Srbiji da to zaustavi i uhapsi ga. Uhapšen je“, rekao je on.

Rekao je da se radilo o iskusnom snajperisti koji je djelovao u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...