SKY SPORT NAJAVIO SENZACIONALAN TRANSFER: Xavi u Barcelonu dovodi reprezentativca koji je odbio dres Hrvatske, pa se predomislio...

Sky Sports ističe kako postojanje te klauzule do sada nije bilo poznato, ali da je ona definitivno tu.

  • Sport

  • 12. Apr. 2022  12. Apr. 2022

  • 0

Borna Sosa bi mogao sljedeće godine igrati u Barceloni! Ovu informaciju donio je njemački Sky Sport.

Nijemci tako tvrde kako su predstavnici katalonskog kluba u subotu bili u Stuttgartu kako bi gledali Sosu na utakmici protiv Borussije iz Dortmunda. Tu je utakmicu Stuttgart izgubio (0:2), ali Sosa je bio dobar, jedan od najboljih igrača svog tima. Prema Sofa Scoreu dobio je ocjenu 7,2 što je bila druga najbolja ocjena nekog igrača Stuttgarta.

Barcelona se za Sosu, navodno, zanima duže vremena i vide ga kao jednog od glavnih kandidata da zamijeni Jordija Albu koji ima 33 godine. Na poziciji lijevog beka se, doduše, kao potencijalno pojačanje Katalonaca duže vremena spominje Jose Gaya iz Valencije, ali 'Šišmiši' ne žele Barceloni prodati svojeg kapitena pa su se na Camp Nou izgleda odlučili na druga imena.

Dodatna stvar koja veseli Barcelonu je činjenica kako Sosa u svom ugovoru ima izlaznu klauzulu od 25 miliona eura što je iznos kojeg su Katalonci voljni za njega platiti. Sky Sports ističe kako postojanje te klauzule do sada nije bilo poznato, ali da je ona definitivno tu.

Podsjetimo, Sosa je prvo odbio dres Hrvatske i izrazio želju da nastupa za njemačku reprezentaciju, a kada je taj plan propao izvinio se i zaigrao u dresu Vatrenih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...