ANALIZA EROLA AVDOVIĆA: "Milorad Dodik je prvi put najavio da će se sam povući kad ocjeni da to šteti srpskom narodu u BiH. Taj trenutak je za njega došao…"

"Američke sankcije Sarajliću i Tadić samo su žuti kartoni - što bi tek moglo da uslijedi crveni kartoni i za druge u BiH. Krenulo je i u komšiluku", poručuje Avdović.

  • Mini market

  • 12. Apr. 2022  12. Apr. 2022

  • 1

Bh. novinar Erol Avdović dugogodišnji je dopisnik iz Ujedinjenih naroda u New Yorku, odakle pokriva i politička zbivanja u SAD-u.

Erol Avdović često na Twitteru analizira političku situaciju u Bosni i Hercegovini i svijetu, a „Slobodna Bosna“ je izdvojila nekoliko njegovih reakcija na Twitteru vezanih za najnovije sankcije iz SAD-a i Velike Britanije.

"I da zaključimo: Milorad Dodik je prvi put najavio da će se sam povući kad ocjeni da to šteti srpskom narodu u BiH. Taj trenutak je za njega došao prije što mu se nadao. Jer britanske sankcije su više od sankcija. Onda bjež` od zakona u egzil kod Putina? U oazu bezakonja."

"I šta će sad reći vrhuška HDZ-a Hrvatske na vlasti u Zagrebu nakon što njihov partner za izborni preustroj BiH a onda još i više od tog, Milorad Dodik klizi kao jegulja iz njihovih ruku. Ode Mile Lajkovačkom prugom. Kontra njega su sve hrvatski strateški partneri, prosim lepo."

"Njemačka ide dalje: ministrica Annalena Baerbock poručila je Beogradu da ako želi da se pridruži EU, Srbija mora da uvede sankcije Rusiji zbog agresije u Ukrajini. Sprema li se to Vučiću i oko Dodika kad Berlin krene? Vjerovatno. A onda (možda) i pečat iz Bijele kuće. Možda."

"'Endemija ili endemska bolest je patologija koja je trajno prisutna na određenom području ili u određenoj populaciji.' A Mentalitet je i 'skup duhovnih osobina'. Naravno i normi ponašanja pripadnika jedne društvene zajednice. Korupcija je opasna kad mutira u 1 od ove 2 forme."

"Ohrabrujuće je što su Amerikanci krenuli sankcionisati korumpirane u Pravosuđu. Tegeltija a sada i Tadić. Ostali - iz drugih sfera sigurno dolaze na ovu listu. Korupcija je u BiH postala endemija; čast izuzecima ali zbog korumpiranog pravosuđa prijeti da postane mentalitet."

"Naravno da su sankcije Dodiku, Cvijanović i Sarajlić i Tadić poruka građanima da u oktobru biraju nove ljude. Bit će još takvih poruka - sigurno. Dakako, sankcije ne treba podržavati nacionalno selektivno. Kapilarna je ova bh. korupcija. Ne smeta joj ni vjera ni nacija."

"A kad se Amerikanci i Britanci slože oko Bosne onda nema igrarije koja često puhne kao hladan vjetar s evropskog sjevera, a vala i juga. Remeber Paddy Ashdown? Washington je podržao London oko sankcija Dodiku i Cvijanović. Berlin i ostali na potezu."

"ŽUTI I CRVENI KARTONI: Američke sankcije Sarajliću i Tadić samo su žuti kartoni - što bi tek moglo da uslijedi crveni kartoni i za druge u BiH. Krenulo je i u komšiluku. Vučić se izvlači oko Ukrajine i nova obećanja ali ofanzivno oružje i agenda s Dodikom su izvor brige", komentirao je Avdović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...