DRAGAN KALINIĆ, DUGOGODIŠNJI „NOSITELJ“ SANKCIJA: „Paradoksalno je da se ne sankcionišu oni koji krše Dejtonski sporazum i Ustav BiH, već upravo oni koji insistiraju na slovu izvornog Dejtona…“

Kalinić je kazao da je i sam bio pet godina pod sankcijama visokog predstavnika Paddyja Ashdowna ali, kako tvrdi, „godine lustracije nisu ga slomile niti pokolebale“.

  • Mini market

  • 12. Apr. 2022  12. Apr. 2022

  • 4

Nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić, a danas savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekao je da sankcije koje je Velika Britanija uvela predsjednici RS-a Željki Cvijanović i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku „neće riješiti nijedan dugogodišnji problem u ovoj ubogoj zapadnoj koloniji to jest BiH“.

"Naprotiv, sankcije će nas samo učvrstiti u namjeri da istrajemo u našoj borbi za slobodu, pravdu, demokratiju i ravnopravnost srpskog naroda na ovim prostorima", istakao je Kalinić za Srnu.

On je rekao da je paradoksalno da se ne sankcionišu oni koji krše Dejtonski sporazum i Ustav BiH, već upravo oni koji insistiraju na slovu izvornog Dejtona i njegovom dosljednom poštovanju.

Kalinić je kazao da je i sam bio pet godina pod sankcijama visokog predstavnika Paddyja Ashdowna ali, kako tvrdi, „godine lustracije nisu ga slomile niti pokolebale“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...