BRITANSKI AMBASADOR UNAPRIJED ZAPRIJETIO ČOVIĆU: "Pokušaj blokiranja implementacije izbornih rezultata smatrat će se antidejtonskom aktivnošću!" (VIDEO)

Britanski ambasador je u dovodeo u vezu pokušaje blokade izbora sa onim aktivnostima koje su proveli visoki zvaničnici iz RS-a i zbog čega su sankcionisani. 

  • Mini market

  • 12. Apr. 2022  

  • 5

Ambasador Velike Britanije Matthew Field govorio je za sarajevsku redakciju televizije N1 povodom sankcija koje je uvela njegova zemlja članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici RS-a Željki Cvijanović.

U intervju za Field je također govorio i o nastupajućim izborima i pokušajima da se njihovo održavanje blokira, dovodeći u vezu takve pokušaje sa onim što rade visoki zvaničnici iz RS-a i zbog čega su sankcionisani. 

"Želim jasno reći da bi svaki pokušaj blokiranja ovih izbora ili implementacije izbornih rezultata, na sličan način bio smatran destabilizacijom, antidejtonskom aktivnosti, i u suprotnosti sa pravnim poretkom zemlje...", rekao je Field za televiziju N1, a ovu izjavu je danas podijelio i na svom Twitter profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...